163
Η ελβετική πόλη τον Ιανουάριο, όταν η πανδημία ήταν ακόμη στα σπάργανά της στην Κίνα | REUTERS/Denis Balibouse/File Photo

Στη Σιγκαπούρη λόγω πανδημίας μετακομίζει για το 2021 το Φόρουμ του Νταβός

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2020, 20:12
Η ελβετική πόλη τον Ιανουάριο, όταν η πανδημία ήταν ακόμη στα σπάργανά της στην Κίνα
|REUTERS/Denis Balibouse/File Photo

Στη Σιγκαπούρη λόγω πανδημίας μετακομίζει για το 2021 το Φόρουμ του Νταβός

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2020, 20:12

Σε μια υγειονομικά ασφαλή (ή πάντως ασφαλέστερη από την Ευρώπη) περιοχή θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), που κάθε Ιανουάριο συγκεντρώνει στο Νταβός της Ελβετίας την ελίτ της πολιτικής και των επιχειρήσεων.

Το Φόρουμ μετακομίζει στη Σιγκαπούρη και θα γίνει τον Μάιο του 2021, αντί για τον Ιανουάριο. Οι διοργανωτές του επιλέγουν τη Σιγκαπούρη γιατί είναι «η καλύτερη περιοχή» για να εγγυηθούν την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Με την πανδημία Covid-19, οι διοργανωτές του Φόρουμ, είχαν μεταθέσει την ημερομηνία, στις 13 έως 16 Μαΐου από τον Ιανουάριο. Ο τόπος διεξαγωγής  μετακινήθηκε και αυτός στις όχθες της λίμνης Λουκέρνης.

Τελικά, αποφάσισαν να οργανώσουν το Φόρουμ εκτός της Ελβετίας, για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Το 2002 το φόρουμ είχε διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη, ως ένδειξη αλληλεγγύης μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν οι προκλήσεις της ανάκαμψης μετά το οικονομικό σοκ που προκάλεσε η πανδημία, επισημαίνουν οι διοργανωτές της σε δελτίο τύπου.

Οι διοργανωτές διαβεβαιώνουν ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα επιστρέψει στο Νταβός το 2022.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...