230
Ο Χρήστος Σταϊκούρας σε φωτογραφία από την ομιλία του προ ημερών στη Σχολή Ικάρων | INTIMEnews

Σταϊκούρας: Εμείς δεν θα μπούμε σε ύφεση όπως η μισή Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2023, 12:19
Ο Χρήστος Σταϊκούρας σε φωτογραφία από την ομιλία του προ ημερών στη Σχολή Ικάρων
|INTIMEnews

Σταϊκούρας: Εμείς δεν θα μπούμε σε ύφεση όπως η μισή Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2023, 12:19

Την πεποίθηση ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα είναι καλύτερη σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, παρά το βαρύ «αποτύπωμα» της παγκόσμιας κρίσης, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας την Πέμπτη στον  ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Η χώρα μας, τόνισε ο υπουργός,  επιτυγχάνει τη μεγαλύτερη μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια και τα τα στοιχεία δείχνουν πως  δεν θα μπει σε ύφεση όπως θα συμβεί στη μισή Ευρώπη. Στο σημείο αυτό, ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για τριπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης το 2023 σε σχέση με την Ευρώπη και για αύξηση των επενδύσεων τόσο το 2023, όσο και το 2024.

Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε, βασικός στόχος της οικονομικής πολιτικής το 2023 είναι η Ελλάδα να έχει πρωτογενές πλεόνασμα που θα την οδηγήσει και στην επενδυτική βαθμίδα.

Στη συνέντευξή του εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε το γεγονός να δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος θα διατεθεί στην κοινωνία.

Επανέλαβε δε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού και το market pass δεν έχουν προεκλογικό χαρακτήρα.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού απαιτείται, ανέφερε χαρακτηριστικά και θα πρέπει να είναι τόση, ώστε αφενός να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων και αφετέρου να αντέχει η επιχειρηματικότητα.

Στην αναφορά του, τέλος,  στις τράπεζες ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η πίεση της κυβέρνησης στο θέμα των προμηθειών θα παραμείνει, ενώ για τους πλειστηριασμούς, παραδέχθηκε εκ νέου ότι  ο εξωδικαστικός μηχανισμός δεν είναι εκεί που ήλπιζε να είναι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...