354
Η eye to eye χειραψία Αχτσιόγλου - Μιχαηλίδου κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου | INTIMEnews

Στα κόκκινα η Αχτσιόγλου στην παράδοση του υπ. Εργασίας – η χειραψία με τη Δόμνα Μιχαηλίδου

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2019, 17:19
Η eye to eye χειραψία Αχτσιόγλου - Μιχαηλίδου κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου
|INTIMEnews

Στα κόκκινα η Αχτσιόγλου στην παράδοση του υπ. Εργασίας – η χειραψία με τη Δόμνα Μιχαηλίδου

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2019, 17:19

Με σύνθημα τη συνέχεια του κράτους, ως  βασική προτεραιότητα της πολιτικής του, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, επέστρεψε στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Εφη Αχτσιόγλου, σε μία τελετή παράδοσης – παραλαβής όπου έλαμψαν με την παρουσία τους η απελθούσα -πια- υπουργός και η νέα υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η νέα υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου/ ΙΝΤΙΜΕnews

«Η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δεν πρόκειται να εκμηδενίσει ή να ισοπεδώσει τα πεπραγμένα της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας. Αντίθετα, θα διορθώσουμε κενά και αστοχίες, θα εξορθολογίσουμε ή θα καταργήσουμε κάποια που πρέπει να καταργηθούν, στηρίζοντας, όμως, οτιδήποτε χρειάζεται ενδυνάμωση», διεμήνυσε ο νέος υπουργός Εργασίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Επιθεώρηση Εργασίας, δεσμευόμενος για την «περαιτέρω ενίσχυσή της με στελέχη, με καινοτόμα θεσμικά και ελεγκτικά εργαλεία και, κυρίως, με σταθερή πολιτική βούληση για την προστασία των εργαζομένων και την αποτελεσματική λειτουργία της αγοράς εργασίας». 

Οπως είπε ο κ. Βρούτσης, πρώτη προτεραιότητα είναι η δρομολόγηση της άμεσης έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων και στο πλασίο αυτό εξήγειλε ότι μέχρι την 1η Ιουνίου 2020, το 34% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται πλέον ψηφιακά.

Στόχος, τόνισε, είναι η διαμόρφωση ενός προηγμένου ψηφιακού περιβάλλοντος, η δραστική απλοποίηση των διαδικασιών και η αποτελεσματική οργάνωση των υπηρεσιών «για να επιλύσουμε οριστικά ένα ζήτημα που αποτελεί ανοιχτή πληγή στην αξιοπρέπεια των συνταξιούχων και ολόκληρης της κοινωνίας. Σήμερα, ξεκινάει με συγκεκριμένο διάγραμμα και πρόγραμμα το νοικοκύρεμα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων».

«Εξοπλισμένος με συναίσθημα, εμπειρία, γνώση και αποφασιστικότητα, αλλά και με τους δύο άξιους συνεργάτες μου υφυπουργούς, είμαι αισιόδοξος και σίγουρος ότι θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν για τον κόσμο της εργασίας, το συνταξιούχο και τον κάθε πολίτη», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Βρούτσης αναφερόμενος στον Νότη Μηταράκη και τη Δόμνα Μιχαηλίδου (φωτογραφίες κάτω) που θα τον συνδράμουν στο έργο του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...