382
|

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Βίκυ

Avatar Αναστασία Λαμπρία 2 Αυγούστου 2012, 06:12

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Βίκυ

Avatar Αναστασία Λαμπρία 2 Αυγούστου 2012, 06:12

Δυάρα δεν δίνω για την δεκαεξάχρονη Κινέζα που βάζει κάτω κολυμπώντας Ρόμποκοπ και Σούπερμαν, ας λένε τα κανάλια ό,τι θέλουν, προσκολλημένα πάντα στη λαγνεία της ανώδυνης είδησης.

Δυάρα δεν δίνω για τις συγκρίσεις με την ένδοξη ελληνική Ολυμπιάδα και την λιγότερο ένδοξη ή και άδοξη εγγλέζικη φετινή. Τι να διοργανώσουν οι κρυόκωλοι βρετανοί μπροστά στο απαράμιλλο και τόσο γενναιόδωρο ταμπεραμέντο μας;

Μονίμως κοιτάμε αλλού, μονίμως κοιτάμε λάθος και ο στραβισμός μας οφείλεται στα πηγάδια της διαφθοράς. Οι μπουρμπουλήθρες που βγαίνουν είναι σαν των βατράχων στο βάλτο.

Η είδηση είναι αλλού: μόνο το Carlton club (το ενδιαίτημα των Συντηρητικών, το καταύγασμα της αγγλικής αριστοκρατίας) για να διαλάμψει το πνεύμα από το οποίο εμφορείται η κουστωδία της Ελληνικής Αποστολής στο Λονδίνο. Τίποτα λιγότερο και όσο για το κόστος ψελλίζουμε ότι το ήμισυ καλύφθηκε από χορηγείες και το υπόλοιπο από τον ΟΠΑΠ. Τίποτα υποδεέστερο για μας που μας αξίζει το καλύτερο περιβάλλον για να κάνουμε λόμπινγκ με εφοπλιστές και άλλους. Μάθαμε να φοράμε χειροποίητα Ερμές και Φερραγκάμο γύρω από τις μεταξωτές μας φτέρνες αλλά διόλου δεν μας νοιάζει ποιος και πώς μας τα προμήθευσε. Θέλουμε τον διάκοσμο να στολίζει τις διαπραγματευτικές μας υψηλότατες ικανότητες γιατί πουθενά αλλού αυτές δεν μπορούν να ξεδιπλωθούν;

Τι κι αν σε πλείστους όσους συλλόγους τα παιδιά προπονούνταν με κατεβασμένους τους διακόπτες γιατί η χώρα τους δεν έχει δεκάρα τσακιστή; Εμείς, την εκπροσωπούμε επισήμως  και στο βουλιαγμένο μας καράβι μάς πρέπουν οι καλύτερες δανεικές πορσελάνες. Τίποτα λιγότερο.

Η αντίδραση του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου που κρίνει υποβολιμιαίο και κακόβουλο το διημοσίευμα του Independent (οι κακόβουλοι ξένοι που μας λοιδωρούν) μοιάζει να μη βλέπει πού ακριβώς βρίσκεται το θέμα. Ας παρακάμψω την αντίφαση ανάμεσα στη δήλωση του προέδρου του Επμελητηρίου προς τα ΜΜΕ και της επίσημης ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου όπου ρητά αναφέρονται ως χορηγοί ο ΟΠΑΠ και ο φορέας του υπουργείου "Invest in Greece" (ο δεύτερος, λέει, συμβολικά… δηλαδή δεν παρίσταται;). Το ζήτημα είναι ότι διαιωνίζεται η εικόνα των διαπλεκομένων πλουσίων Ελλήνων που δεν πληρώνουν φόρους και δεν προσφέρουν κάτι εάν δεν συμβάλλει στο θεαθήναι. Για να το κάνω πιο λιανά: είναι προβολή μιας λανθασμένης εικόνας της Ελλάδας. Είναι θέμα ΚΑΙ δημοσίων σχέσεων. Να σας θυμίσω πόσο επιτυχημένα προβλήθηκε ως απόδειξη συνετούς διαχείρισης η απόφαση της Άνγκελα Μέρκελ να φορέσει δύο φορές το ίδιο, πρασινωπό φόρεμα, σε διαφορετικές χρονιές στο Μπάιροϊτ. 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News