261
Ο Σον Πεν σε πρόσφατη δημόσια εμφάνισή του. Εκφράζει τον σκεπτικισμό του για το κίνημα #MeToo λέγοντας ότι η συζήτηση στα ΜΜΕ δεν αντιπροσωπεύει όλη την εικόνα | EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Σον Πεν: Είμαι καχύποπτος για το #MeToo, διχάζει τα δύο φύλα

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2018, 15:03
Ο Σον Πεν σε πρόσφατη δημόσια εμφάνισή του. Εκφράζει τον σκεπτικισμό του για το κίνημα #MeToo λέγοντας ότι η συζήτηση στα ΜΜΕ δεν αντιπροσωπεύει όλη την εικόνα
|EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Σον Πεν: Είμαι καχύποπτος για το #MeToo, διχάζει τα δύο φύλα

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2018, 15:03

Μια μάλλον αρνητική γνώμη –ή πάντως έντονο σκεπτικισμό– για το κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ εξέφρασε ο διάσημος ηθοποιός Σον Πεν ο οποίος δεν βλέπει να υπάρχει πάντα ουσία πίσω από τις σκανδαλιστικές αποκαλύψεις.

Ο 58χρονος Πεν εμφανίστηκε στην εκπομπή «Today» του NBC για την προώθηση της νέας του τηλεοπτικής σειράς. Εκεί η συζήτηση έφτασε και στο #MeToo, αναφέρει ο Guardian.

Είναι ένα κίνημα που έγινε σε μεγάλο βαθμό όχημα για καυτές αποκαλύψεις, είπε ο ηθοποιός και εξήγησε: «Δεν γνωρίζουμε τι είναι αληθινό γεγονός σε πολλές από τις περιπτώσεις. Σκανδαλώδες είναι να αποκαλείς κάτι κίνημα ενώ στην πραγματικότητα είναι πολλοί μεμονωμένοι κατήγοροι, θύματα και κατηγορίες, κάποιες από τις οποίες είναι αστήρικτες».

Το πνεύμα του #MeToo είναι κυρίως να διχάσει τα δύο φύλα, επέμεινε ο Πεν, για να του απαντήσει η παρουσιάστρια της εκπομπής ότι το κίνημα ενώνει τις γυναίκες.

Ο Πεν επέμεινε πάντως και μετέφερε όσα, όπως είπε, του είπαν γυναίκες, ότι δηλαδή η συζήτηση στα ΜΜΕ δεν αντιπροσωπεύει όλη την εικόνα.

«Δεν θέλω να γίνει μόδα το #MeToo», είπε ο ηθοποιός.

Πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ καχύποπτος για ένα κίνημα που γίνεται συνώνυμο της αυστηρότητας και της οργής χωρίς να κάνει λεπτές διακρίσεις. Και όποτε οι άνθρωποι προσπαθούν να το συζητήσουν κάνοντας διακρίσεις, η ίδια η διάκριση πέφτει θύμα επιθέσεων.

» Νομίζω ότι είναι υπερβολικά άσπρο και μαύρο. Στα περισσότερα ζητήματα που είναι πολύ σημαντικά, καλό θα είναι να κατεβάζουμε την ταχύτητα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σον Πεν εκφράζει αυτόν τον σκεπτικισμό για το κίνημα. Τον περασμένο Μάιο είχε πει για το #MeToo ότι «καθοδηγείται από μια μανία» και ότι είναι «διανοητικά ανέντιμο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...