343
Ο Ελον Μασκ ανακοίνωσε μαζί με τον Γιουσάκα Μαεζάβα την πρόθεση του Ιάπωνα δισεκατομμυριούχου να ταξιδέψει στην Σελήνη | youtube

Ιάπωνας μεγιστάνας της μόδας ο πρώτος τουρίστας της Σελήνης

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2018, 11:57
Ο Ελον Μασκ ανακοίνωσε μαζί με τον Γιουσάκα Μαεζάβα την πρόθεση του Ιάπωνα δισεκατομμυριούχου να ταξιδέψει στην Σελήνη
|youtube

Ιάπωνας μεγιστάνας της μόδας ο πρώτος τουρίστας της Σελήνης

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2018, 11:57

Ο 42χρονος ιάπωνας δισεκατομμυριούχος και «γκουρού» της μόδας Γιουσάκου Μαεζάβα, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ρούχων ZoZo, θα είναι ο πρώτος διαστημικός τουρίστας που συμφώνησε να ταξιδέψει γύρω από τη Σελήνη με την ιδιωτική εταιρεία Space Χ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη μαζί με τον ιδρυτή της αμερικανικής διαστημικής εταιρείας Έλον Μασκ.

Μέχρι σήμερα μόνο 24 άνθρωποι -όλοι Αμερικανοί- έχουν επισκεφθεί το φεγγάρι. Οι τελευταίοι ήταν οι αστροναύτες της αποστολής «Απόλλων 17» το 1972. Το τελευταίο ταξίδι διαστημικού τουρίστα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με ρωσικό «Σογιούζ» είχε γίνει το 2009, καθώς η Ρωσία διέκοψε το πρόγραμμα διαστημικού τουρισμού το 2010. Η Space X που θέλει να στείλει ανθρώπους στον Αρη θα κάνει πρώτα μια… πρόβα στέλνοντας ιδιώτες στην Σελήνη οι οποίοι όμως σε πρώτη φάση δεν θα πατήσουν το έδαφος της αλλά θα κάνουν μια βόλτα γύρω από τον φυσικό μας δορυφόρο.

O Γιουσάκου Μαεζάβα

Οπως αναφέρει σε τηλεγράφημα του το ΑΠΕ-ΜΠΕ o Γιουσάκου Μαεζάβα δεν θέλει να ταξιδέψει μόνος του και σχεδιάζει να πάρει μαζί του στο ταξίδι έξι έως οκτώ καλλιτέχνες. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, το ταξίδι θα γίνει το 2023 με το νέο γιγάντιο πύραυλο BFR Space X. Ο Μασκ επαίνεσε τον Μαεζάβα, λέγοντας ότι «είναι πολύ γενναίος που θα κάνει κάτι τέτοιο».

Ο μικρόσωμος Μαεζάβα, ο οποίος υπήρξε ντράμερ σε συγκρότημα πανκ ροκ μουσικής, είναι μανιώδης συλλέκτης έργων τέχνης και διάσημος στη χώρα του για τα πανάκριβα και γρήγορα σπορ αυτοκίνητά του. Θεωρείται ο 18ος πλουσιότερος Ιάπωνας. Η Space X δεν αποκάλυψε πόσο θα κοστίσει στον Μαεζάβα το ταξίδι, αλλά σίγουρα τα χρήματα δεν θα είναι λίγα.

Θα χρειασθούν περίπου τρεις μέρες για να φθάσει ο Μαεζάβα στην Σελήνη και θα κάνει μια περιφορά γύρω από αυτή.

Ο υπό κατασκευή πύραυλος Big Falcon Rocket (BFR), ύψους 106 και διαμέτρου εννέα μέτρων, θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 100 επιβάτες σε ταξίδια στη Σελήνη αλλά και πιο μακριά, στον ‘Αρη, καθώς επίσης και φορτία βάρους 150 τόνων, περισσότερα από τον πύραυλο «Κρόνο 5» που χρησιμοποιήθηκε για τις αποστολές «Απόλλων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...