239
Ο κόσμος βγήκε στα μπαλκόνια του στη Νίκαια για να χειροκροτήσει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αλλά και για να διαμαρτυρηθεί: «Πού είναι οι μάσκες; Πού είναι τα τεστ;» | REUTERS/Eric Gaillard

Σοκ στη Γαλλία: 2.028 νεκροί από κορονοϊό σε γηροκομεία και άλλα ιδρύματα

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2020, 22:27
Ο κόσμος βγήκε στα μπαλκόνια του στη Νίκαια για να χειροκροτήσει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αλλά και για να διαμαρτυρηθεί: «Πού είναι οι μάσκες; Πού είναι τα τεστ;»
|REUTERS/Eric Gaillard

Σοκ στη Γαλλία: 2.028 νεκροί από κορονοϊό σε γηροκομεία και άλλα ιδρύματα

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2020, 22:27

Η Γαλλία μετρά 7.560 νεκρούς από τον κορονοϊό από την αρχή της επιδημίας. Αυτό ανακοίνωσε το Σάββατο ο διευθυντής του υπουργείου Υγείας Ζερόμ Σαλμόν, εκ των οποίων 5.532 στο νοσοκομείο και 2.028 σε οίκους ευγηρίας και άλλα νοσηλευτικά και κοινωνικά ιδρύματα.

Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από λοιμώξεις από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο ήταν 441, λιγότεροι από τους 588 μια μέρα νωρίτερα, τόνισε ο διευθυντής του υπουργείου Υγείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως η Γαλλία έχει περάσει το σημείο καμπής στην έξαρση της νόσου Covid-19.

Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, η κατάσταση στους οίκους ευγηρίας και στα παρεμφερή νοσηλευτικά ιδρύματα ήταν ένα είδος ταμπού για τις γαλλικές υγειονομικές Αρχές, που επέμενεναν να ανακοινώνουν αριθμούς θυμάτων μόνο από τα νοσοκομείοα.

Οι πρώτοι απολογισμοί που αφορούν τα νοσηλευτικά και κοινωνικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των οίκων ευγηρίας, άρχισαν να δημοσιεύονται την Πέμπτη. Την Παρασκευή, τουλάχιστον 1.416 θάνατοι είχαν αναφερθεί σε αυτά τα ιδρύματα.

Η Γαλλία είναι η τρίτη χώρα σε θύματα στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία και την Ισπανία. Πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν τον Εμανουέλ Μακρόν ότι καθυστέρησε να λάβει μέτρα, με συνέπεια να υπάρξει μεγάλη διασπορά του ιού. Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε κλείσιμο των σχολικών μονάδων και πανεπιστημίων στις 12 Μαρτίου (εδώ), μολονότι η χώρα ήδη μετρούσε 61 νεκρούς, αλλά είχε αρνηθεί να ακυρώσει τις περιφερειακές εκλογές της 15ης Μαρτίου. Οταν πια επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας, η κατάσταση είχε ξεφύγει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...