563
Ο Μέισον με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά που νόμιζε ότι ήταν ο φυσικός πατέρας τους, στα πρώτα χρόνια του γάμου του |

Σοκ: ανακάλυψε μετά από 20 χρόνια ότι δεν είναι πατέρας των παιδιών του

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2019, 19:30
Ο Μέισον με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά που νόμιζε ότι ήταν ο φυσικός πατέρας τους, στα πρώτα χρόνια του γάμου του
|

Σοκ: ανακάλυψε μετά από 20 χρόνια ότι δεν είναι πατέρας των παιδιών του

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2019, 19:30

Επί περίπου μία εικοσαετία, ο 55χρονος Ρίτσαρντ Μέισον, πρώην στέλεχος της Barclays Bank και επιτυχημένος πλέον επιχειρηματίας (συνιδρυτής του συγκριτικού πόρταλ για σούπερ μάρκετ, MoneySupermarket.com)  ήταν υπόδειγμα αφοσιωμένου πατέρα, παρέχοντας τα πάντα στους τρεις γιους του.

Δέκα χρόνια μετά το διαζύγιό του ωστόσο, έμαθε από ένα τυχαίο γεγονός, ότι ήταν από γεννήσεως του στείρος και κατά συνέπεια ήταν αδύνατο ο μεγάλος του γιος, ηλικίας σήμερα 21 ετών, και τα δίδυμα μικρότερα αδέλφια του (19 ετών), να ήταν δικά του παιδιά!

Ο Μέισον οδηγήθηκε στην συνταρακτική αυτή αποκάλυψη όταν διαγνώστηκε ότι πάσχει από κυστική ίνωση, μία σοβαρή γενετική διαταραχή -τις περισσότερες φορές κληρονομική- που στερεί από τον πάσχοντα τη δυνατότητα να αποκτήσει με φυσικό τρόπο παιδιά.

Το μυστικό όμως, το είχε καλά κρατημένο η τέως συζυγός του, Κέιτ (στη φωτογραφία μαζί αριστερά), που εν τω μεταξύ αξίωσε και έλαβε από τον Μέισον ποσό ύψους 4 εκατ. ευρώ ως οικονομικό συμβιβασμό για το διαζύγιό τους και έξοδα διαβίωσης των τριών της παιδιών.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1987 και χώρισε 20 χρόνια αργότερα.

Ηταν Δεκέμβριος του 2016, όταν πια ο Μέισον έμαθε από τα πλέον επίσημα χείλη (αυτά του προσωπικού του γιατρού) ότι δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να είναι ο φυσικός πατέρας των τριών αγοριών.

Συγκλονισμένος αλλά και οργισμένος από την συνταρακτική αποκάλυψη, αποφάσισε να διεκδικήσει στα δικαστήρια ένα μέρος των χρημάτων που κατέβαλλε όλα αυτά τα χρόνια στην πρώην σύζυγό του, ανοίγοντας την πρώτη σελίδα σε μία πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά υπόθεση.

Ο επιχειρηματίας  κατηγόρησε την πρώην γυναίκα του για απάτη και τελικά, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, εκείνη συμφώνησε να του επιστρέψει 250.000 στερλίνες από το συνολικό ποσό του συμβιβασμού τους με τον οποίο τερματίστηκε ο έγγαμος βίος τους.

Οταν ενημερώθηκε από τον γιατρό του ότι δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να είναι ο φυσικός πατέρας των τριών γιων του, ο Μέισον ένιωσε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Μετά το αρχικό σοκ, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε, ήταν πώς θα το έλεγε στα παιδιά του.

Οταν πήρε την πρώην γυναίκα του στο τηλέφωνο για να της ανακοινώσει ότι πλέον ξέρει, αλλά και να τη ρωτήσει ποιος είναι ο πραγματικός πατέρας των παιδιών του, εκείνη του απάντησε:

«Μα τι λες; Και βέβαια είναι δικά σου τα παιδιά, ό,τι και αν λέει η επιστήμη…».

Τότε ο Ρίτσαρντ αποφάσισε πως ήταν ώρα να μιλήσει στον μεγαλύτερο γιο του, φοιτητή στο πανεπιστήμιο.

Οταν τον ενημέρωσε για την ασθένειά του, εκείνος το πήρε πολύ ήρεμα, ωστόσο αμέσως μετά τού είπε, ότι λόγω ακριβώς της συγκεκριμένης ασθένειας, είναι εξαιρετικά απίθανο για κάποιον να κάνει παιδιά.

«Μου λες δηλαδή ότι πιθανότατα δεν είσαι ο πατέρας μου;» τον ρώτησε φανερά σοκαρισμένος ο νεαρός φοιτητής, για να του απαντήσει εκείνος:

«Προφανώς είμαι ο πατέρας σου, αλλά σίγουρα όχι ο φυσικός σου πατέρας».

Δύο ημέρες μετά και αφού βρέθηκε αντιμέτωπη πια με τα ίδια της τα παιδιά, η Κέιτ τηλεφώνησε στον πρώην σύζυγό της και παραδέχθηκε ότι είχε παράλληλη σχέση με έναν άλλον άνδρα κατά τη διάρκεια του 20ετούς γάμου τους, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει.

Εκτοτε ο απατημένος σύζυγος και πατέρας ξεκίνησε μία δικαστική διαδικασία διεκδικώντας πίσω μέρος των 4 εκατ. στερλίνων που είχε καταβάλει στη γυναίκα του στο πλαίσιο του συμβιβασμού για τη λύση του γάμου τους, ενώ τη μήνυσε και για απάτη αναφορικά με την πατρότητα των παιδιών τους.

Προς έκπληξή του όμως, το αποτέλεσμα ήταν οι τρεις γιοι του να διακόψουν κάθε επικοινωνία μαζί του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...