416
Η Ρένα Δούρου ενώ κάνει δηλώσεις έξω από το γραφείο του ανακριτή την Πέμπτη | INTIMEnews

«Σιγά μην φταίει και ο Πάπας»! Ο Σγουρός απαντά στην απολογία Δούρου για την Μάνδρα

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2019, 13:44
Η Ρένα Δούρου ενώ κάνει δηλώσεις έξω από το γραφείο του ανακριτή την Πέμπτη
|INTIMEnews

«Σιγά μην φταίει και ο Πάπας»! Ο Σγουρός απαντά στην απολογία Δούρου για την Μάνδρα

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2019, 13:44

«Στον μόνο που δεν έχει επιρρίψει ακόμη η Ρένα Δούρου ευθύνες για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα είναι στον Πάπα της Ρώμης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην περιφερειάρχης Ατικής, Γιάννης Σγουρός, απαντώντας στα όσα ισχυρίστηκε την Πέμπτη κατά την απολογία της στον ανακριτή η απερχόμενη περιφερειάχης για τη φονική τραγωδία τον Νοέμβριο του 2017.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο σύμφωνα με τα οποία η κυρία Δούρου επέρριψε ευθύνες στους προκατόχους της για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, ο κ. Σγουρός δήλωσε :

«Τον Νοέμβριο του 2017 ήταν ο δασάρχης Αιγάλεω, τον Δεκέμβριο τα pay roll των επιχειρηματικών συμφερόντων, τον Ιανουάριο η κλιματική αλλαγή. Στον μόνο που δεν έχει επιρρίψει  ευθύνες η κα Δούρου για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, πλην του εαυτού της, είναι στον Πάπα της Ρώμης.

Η σειρά των γεγονότων ωστόσο είναι αμείλικτη.

Η αδράνεια της κας Δούρου πρωτοφανής και αυταπόδεικτη.

Τον Νοέμβριο του 2014, στην αρχή της θητείας της, είχε στα χέρια της έτοιμη μελέτη για το αντιπλημμυρικό έργο στο ρέμα Σούρες.

Μέχρι να εκδηλωθεί η φονική πλημμύρα τον Νοέμβριο του 2017 δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα, αν και γνώριζε από μελέτη ιεράρχησης των αντιπλημμυρικών έργων που της είχε παραδοθεί για την ανάγκη υλοποίησής του.   

Αν και το καμπανάκι είχε ηχήσει από μεγάλη πλημμύρα που είχε εκδηλωθεί στη Μάνδρα το 2015.

Οι ευθύνες της αναδεικνύονται στην ολότητά τους από το γεγονός ότι άρχισε να τρέχει να υλοποιήσει το έργο μόνο αφότου συνέβη το τραγικό γεγονός.

Εάν δεν είχε γίνει η πλημμύρα, το έργο θα ήταν ακόμη στις καλένδες».

«Ας σταματήσει λοιπόν να μας δουλεύει όλους μας στα μούτρα μας και ας μην θεωρεί τη μέχρι σήμερα σιωπή μας – ένδειξη σεβασμού στο έργο της δικαιοσύνης – ως αδυναμία. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Είμαστε βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη που ερευνά την υπόθεση θα αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα, ώστε η πολιτική αθλιότητα με τη μετάθεση ευθυνών δεξιά και αριστερά να λάβει επιτέλους ένα τέλος», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Σγουρός την οποία και συμπλήρωσε με το ακόλουθο υστερόγραφο:

«ΥΓ. Η κα Δούρου συνεχίζει να παραποιεί τα στοιχεία υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων όπως μόνο εκείνη ξέρει. Ενώ παρουσιάζει τα αντιπλημμυρικά έργα της θητείας της από όλες τις πηγές χρηματοδότησης (ίδιοι πόροι, ΠΔΕ, ΕΣΠΑ), για τη δική μας θητεία εμφανίζει τα έργα που εκτελούνταν μόνο από μία πηγή χρηματοδότησης, από τους ίδιους πόρους. Παλιό το κόλπο…. Αποκρύπτει έτσι ότι παρέλαβε έργα άνω των 400 εκ.  € σε 3,5 χρόνια θητείας, ενώ εκείνη είχε θητεία 5 ετών. Στόχος να παρουσιάσει ένα αφήγημα ότι δήθεν δεν παρέλαβε κανένα αντιπλημμυρικό έργο. Έλα όμως που η πραγματικότητα την διαψεύδει .… »