303
Hermosa Beach closed γράφει η πινακίδα μετά την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων | Los Angeles Times

Shutdown ξανά στην Καλιφόρνια – χωρίς τέλος ο εφιάλτης του κορονοϊού στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2020, 10:54
Hermosa Beach closed γράφει η πινακίδα μετά την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων
|Los Angeles Times

Shutdown ξανά στην Καλιφόρνια – χωρίς τέλος ο εφιάλτης του κορονοϊού στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2020, 10:54

«Δεν κλείσαμε ποτέ τελείως» και γι’ αυτό τώρα «αυξάνονται ξανά τα κρούσματα», εξήγησε ο  σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, Αντονι Φάουτσι, και πλέον η μία μετά την άλλη, Πολιτείες, όπως αυτή της Καλιφόρνιας, ανακοινώνουν τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Ο εφιάλτης του κορονοϊού στις ΗΠΑ συνεχίζεται με πάνω από 136.000 νεκρούς και σχεδόν 3,4 εκατομμύρια κρούσματα. Μόνο το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 411 θάνατοι και 59.222 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στη Καλιφόρνια ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ έδωσε εντολή να κλείσουν και πάλι εστιατόρια, μπαρ, σινεμά, ζωολογικοί κήποι και μουσεία. Στο ίδιο πλαίσιο αποφασίστηκε να κλείσουν τα σχολεία στο Λος Αντζελες και στο Σαν Ντιέγκο, ενώ στις 30 πιο πληττόμενες κομητείες της Πολιτείας έκλεισαν ξανά εκκλησίες, γυμναστήρια και κομμωτήρια.

Η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων σε Λος Άντζελες και Σαν Ντιέγκο προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στον Λευκό Οίκο, με τον εκπρόσωπό του να σχολιάζει σε δηκτικό ύφος ότι το καλύτερο για τα παιδιά θα ήταν να πηγαίνουν σχολείο.

Εν τω μεταξύ ο κορυφαίος αμερικανός λοιμωξιολόγος, Αντονι Φάουτσι, απέδωσε τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ στο γεγονός ότι ουδέποτε υπήρξε ολικό lockdown, καλώντας εκ νέου τους πολίτεες  να τηρούν όλα τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας.

«Δεν κλείσαμε τελείως ποτέ και αυτός είναι ο λόγος που τα κρούσματα αυξάνονται. Αρχίσαμε να βλέπουμε μείωση και η καμπύλη να ομαλοποιείται, αν και σε ένα επίπεδο που ήταν αρκετά υψηλό με περίπου 20.000 κρούσματα την ημέρα.

»Οταν άρχισε να επανεκκινεί η οικονομία, είδαμε αύξηση των κρουσμάτων στη Καλιφόρνια, στην Αριζόνα, στο Τέξας, στην Φλόριντια και σε άλλες Πολιτείες», ανέφερε ο Φάουτσι και προειδοποίησε ότι ακόμα οι ΗΠΑ δεν έχουν καν «αρχίσει να βλέπουν το τέλος» της πανδημίας.

Δήλωσε ωστόσο «συγκρατημένα αισιόδοξος» ότι στα τέλη της χρονιάς ή στις αρχές του 2021 θα υπάρχει ένα αποτελεσματικό και πάνω από όλα ασφαλές εμβόλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...