323
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός | Facebook/gsgouros.gr

Σγουρός: «Εχω περάσει δια πυρός και σιδήρου όμως ήμουν πάντα παρών»

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2019, 14:26
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός | Facebook/gsgouros.gr

Σγουρός: «Εχω περάσει δια πυρός και σιδήρου όμως ήμουν πάντα παρών»

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2019, 14:26

Η πρόληψη είναι «η μαγική λέξη για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός

Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό σταθμό «Blue Sky» επισήμανε ότι «αντί της πρόληψης, βλέπουμε να υπάρχει διασπορά της ευθύνης με τη συναρμοδιότητα να απλώνεται σε ένα πλήθος φορέων με αποτέλεσμα να “χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα”, όπως λέει και ο λαός μας».

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση μιας κρίσης, επισήμανε ότι ως νομάρχης Αθηνών και περιφερειάρχης Αττικής έχει περάσει «δια πυρός και σιδήρου» και ήταν «πάντα παρών». «Δεν παρίστανα τον πυροσβέστη, τον λιμενικό και ούτω καθ’ εξής, όμως πρέπει ο υπεύθυνος να έχει φυσική παρουσία την ώρα της κρίσης για να σχηματίζει ίδια αντίληψη των πραγμάτων, είπε.

Σχετικά με τα απορρίμματα, υποστήριξε ότι «οδηγούμαστε σε αδιέξοδο. Ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί που είχαν δημοπρατηθεί και όχι μόνο χάθηκαν 400 εκατ. € από κοινοτικά και ιδιωτικά κεφάλαια, αλλά χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα της Αττικής με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον και σύμφωνους με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

» Και όλα αυτά επειδή η σημερινή διοίκηση ήταν αντίθετη στα ΣΔΙΤ τα οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πλέον χρησιμοποιεί αβέρτα».

Για τις χωροθετήσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων σημειώνει ότι «η διαφορά μας είναι ότι η απερχόμενη διοίκηση ξεσήκωσε με τις ψεύτικες υποσχέσεις τους κατοίκους σε Φυλή και Γραμματικό και τώρα δεν μπορεί να τις μαζέψει. Οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους.

» Αντίθετα εμείς παραλάβαμε το πρόβλημα της Κερατέας στην ακμή του και μια περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη και δώσαμε λύση μέσα από διάλογο με την προηγούμενη δημοτική αρχή και το υπουργείο Περιβάλλοντος. Θέλω να διευκρινίσω, επειδή υπάρχουν κάποιοι καλοθελητές, ότι εμείς δεν είχαμε καμία απολύτως σχέση με τα επεισόδια της Κερατέας, καθώς τότε ήμουν ακόμη νομάρχης Αθηνών».

Τέλος, για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι κυβερνήσεις επισήμανε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει «να μην σκέφτονται πόσο χρόνο θα κυβερνούν αλλά πως θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα στην πατρίδα μας. Εάν λειτουργούσαν με αυτή τη νοοτροπία όλα θα ήταν πολύ καλύτερα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...