370
H Τζιότι Αμγκιέ στην αγκαλιά του Σουλτάν Κοσέν, στην Καλιφόρνια, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου | Mehmet Veysi Bora/Anadolu via Getty Images

Reunion για τον ψηλότερο άντρα και την κοντύτερη γυναίκα στον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2024, 17:34
H Τζιότι Αμγκιέ στην αγκαλιά του Σουλτάν Κοσέν, στην Καλιφόρνια, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου
|Mehmet Veysi Bora/Anadolu via Getty Images

Reunion για τον ψηλότερο άντρα και την κοντύτερη γυναίκα στον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2024, 17:34

Τον πιο ψηλό άντρα και την πιο κοντή γυναίκα στον πλανήτη χωρίζουν 1,88 μέτρα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο στις συναντήσεις τους.

Ο Σουλτάν Κιοσέν, με ύψος 2,51 μ. και η Τζιότι Αμγκιέ, με ύψος 63 εκ., και οι δύο κάτοχοι των αντίστοιχων ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες, τα είπαν στη νότια Καλιφόρνια τη Δευτέρα.

Ο 41χρονος Τούρκος, κουρδικής καταγωγής, έμοιαζε ίδιος με τους συνομήλικούς του μέχρι τα 10 χρόνια του. Τότε όμως, άρχισε να γίνεται εμφανής η διαφορά του, καθώς άρχισε να ψηλώνει και τα άκρα του να μεγαλώνουν με πολύ ταχύτερους ρυθμούς. Ο Κιοσέν διαγνώστηκε με ακρομεγαλία και υποφυσιακό γιγαντισμό, λόγω ενός όγκου που πίεζε την υπόφυση.

Οι πατούσες του έχουν μήκος 36,5 και 35,5 εκατοστά, ενώ τα άκρα των χεριών του φτάνουν τα 28,5 εκατοστά το καθένα και είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Κέρδισε τον τίτλο του ψηλότερου άντρα στον πλανήτη το 2009, ξεπερνώντας τον Μπάο Σισούν, που είχε ύψος 2,36 μέτρα.

Το 2010 έλαβε θεραπεία στις ΗΠΑ για να σταματήσει την ανάπτυξή του, κάτι που κατάφερε δύο χρόνια αργότερα.

Ο Κιοσέν, που έχει 241.000 ακολούθους στο Instagram, εργάστηκε ως αγρότης μαζί με την οικογένειά του, ενώ έκανε ένα πέρασμα από την ομάδα μπάσκετ της Γαλατά Σαράι και από το «μαγικό τσίρκο της Σαμόα», ταξιδεύοντας στον κόσμο.

Ο ίδιος λέει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι να βρει ρούχα και παπούτσια στο νούμερό του, ενώ δεν χωράει σε μεσαίου μεγέθους αυτοκίνητα και κοιμάται σε κρεβάτι μήκους τριών μέτρων.

Είχε συναντήσει ξανά την Αμγκιέ, μια ινδή ηθοποιό, το 2018 στο Κάιρο, όπου διαφήμισαν μαζί τις Πυραμίδες της Γκίζας για λογαριασμό του αιγυπτιακού υπουργείου Τουρισμού.

Ο Σουλτάν Κιοσέν και η Τζιότι Αμγκιέ μπροστά στη Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας, το 2018 – EPA/MOHAMED HOSSAM

Η 30χρονη Αμγκιέ είναι πιο κοντή από ένα κορίτσι δύο ετών. Οταν ήταν 18 ετών, ζύγιζε μόλις πέντε κιλά. Οταν ήταν 15 ετών, κατείχε το ρεκόρ της πιο βραχύσωμης έφηβης.

Εχει διαγνωστεί με αχονδροπλασία, μια μορφή νανισμού.

Η Αμγκιέ έχει 1,4 εκατ. ακολούθους και έχει εμφανιστεί σε ντοκιμαντέρ, σε ινδικό ριάλιτι και στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά «American Horror Story».

Η ίδια έχει δηλώσει ότι έχει μάθει να αισθάνεται άνετα με το ύψος της, της αρέσει η διασημότητα και όπου πάει της ζητούν να φωτογραφηθούν μαζί της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...