339
|

Ραδιόφωνο: Τέλος ο «News 24/7»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2019, 13:09

Ραδιόφωνο: Τέλος ο «News 24/7»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2019, 13:09

Τίτλοι τέλους για τον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7 88,6», τουλάχιστον όσον αφορά τη ειδησεογραφική του ταυτότητα.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο ραδιοσταθμός ρίχνει αυλαία ως ενημερωτικός και μετατρέπεται σε μουσικός. Τη σχετική αναφορά έκανε από την εκπομπή του, ο διευθυντής του σταθμού Βασίλης Σκουρής και ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση της 24Media.

Τα δυσάρεστα νέα ανακοίνωσε στους εργαζομένους ο Νίκος Πεφάνης, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας, ο οποίος απέδωσε την ευθύνη στην έρευνα που διεξάγει το ΕΣΡ για το είδος της “άδειας” που κατέχει ο σταθμός.

Ο News 24/7 όπως είναι γνωστό από την πρώτη ημέρα που αποκτήθηκε ο σταθμός από τον όμιλο Μπιλίρη, κατείχε μουσική “άδεια” (Panda FM).

Ο ιδιοκτήτης του σταθμού Δημήτρης Μάρης πριν από λίγο καιρό είχε ανακοινώσει πως είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το σταθμό για τα επόμενα τρία χρόνια, ωστόσο δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές αποφάσισε ουσιαστικά να τον κλείσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της 24Media στην οποία επιρρίπτονται ευθύνες για την εξέλιξη στην Πολιτεία και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει ως εξής:

Η 24MEDIA ύστερα από δύο χρόνια και μια μεγάλη οικονομική επένδυση με σκοπό τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού ενημερωτικού ραδιοφώνου, μετά από συνεχείς κλήσεις από το ΕΣΡ, προχωρά στη μετατροπή της συχνότητας 88,6 σε μουσικό ραδιόφωνο.

Αρχικά με το Ραδιόφωνο 24/7 και στη συνέχεια με τον News 24/7 η 24MEDIA επένδυσε έμπρακτα και με συνέπεια στην ενημέρωση, δημιουργώντας συνολικά πάνω από 50 θέσεις εργασίας. Ωστόσο, η Πολιτεία και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να δώσουν μια ξεκάθαρη λύση στο τοπίο των ραδιοφωνικών αδειών, προκαλώντας και σε αυτό το πεδίο την αίσθηση της αβεβαιότητας και της μη ρύθμισης ενός κομβικού για τα ΜΜΕ τομέα όπως είναι το ελληνικό ραδιόφωνο.

Αντιθέτως η στρατηγική της 24MEDIA παραμένει ξεκάθαρη, ισχυρή και απόλυτα ταυτισμένη με υγιή και δυναμικά media brands. Σε αυτό το πλαίσιο προχωρά στη δημιουργία και λειτουργία ενός νέου μουσικού σταθμού, παράλληλα με τις υπόλοιπες κινήσεις ενίσχυσης της επένδυσης και ανάπτυξης στο ραδιοφωνικό τομέα.

Η 24MEDIA συνεχίζει την απόλυτα συνεπή πορεία της, στηρίζοντας τα σχέδια και την ανάπτυξη της στους εκατοντάδες ανθρώπους του ομίλου και το κοινό όραμα για δημιουργία, ανάπτυξη και επιτυχία.”