366
Η Ριάνα στο φεστιβάλ των Καννών το 2019 | ΕPA/IAN LANGSDON

Πώς η Ριάνα – χωρίς συναυλίες – έχει περιουσία μισό δισ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2020, 16:20
Η Ριάνα στο φεστιβάλ των Καννών το 2019
|ΕPA/IAN LANGSDON

Πώς η Ριάνα – χωρίς συναυλίες – έχει περιουσία μισό δισ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2020, 16:20

Παρά το ότι δεν έχει παρουσία επί της σκηνής τα τελευταία χρόνια, η Ριάνα κατάφερε να βρεθεί σε πολύ υψηλή θέση στον πίνακα των Sunday Times για τους πλουσιότερους καλλιτέχνες της μουσικής στη Βρετανία. Το μυστικό της είναι η στροφή από τη μουσική στα καλλυντικά.

Η φίρμα της, η Fenty Beauty, την οδήγησε στην τρίτη θέση της λίστας, καθώς απέδωσε για την τραγουδίστρια από τα Μπαρμπέιντος (που μένει πλέον στο Λονδίνο) πάνω από 350 εκατ. στερλίνες. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, αν σκεφτούμε ότι έχει να κυκλοφορήσει νέα τραγούδια από το 2016.

Αν τα πράγματα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν καλά στον επιχειρηματικό τομέα, ίσως γίνει η πρώτη δισεκατομμυριούχος μουσικός στη Βρετανία.

Για το 2020 η περιουσία της υπολογίζεται στα 468 εκατ. στερλίνες (530 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με τους Sunday Times, που θα δημοσιεύσουν την πλήρη λίστα την προσεχή Κυριακή.

Είναι η τρίτη πλουσιότερη στη Βρετανία έπειτα από τον Αντριου Λόιντ-Γουέμπερ, τον συνθέτη των άκρως επιτυχημένων μιούζικαλ, και τον πρώην «σκαθάρι», τον Πολ Μακάρτνεϊ, αμφότεροι με περιουσία γύρω στα 800 εκατ. στερλίνες.

Τη λίστα συμπληρώνει στην τέταρτη θέση με 360 εκατ. στερλίνες ο Ελτον Τζον (που επίσης δραστηριοποιείται και εκτός μουσικής) και στην πέμπτη ο Μικ Τζάγκερ. Η χήρα και ο γιος του Τζορτζ Χάρισον των Beatles ακολουθούν στην έκτη θέση και έπονται ο Κιθ Ρίτσαρντς των Rolling Stones, ο Ρίνγκο Σταρ των Beatles, ο διασκεδαστής Μάικλ Φλάτλεϊ και ο Εντ Σίραν.

Εμφανές είναι από την πρώτη δεκάδα ότι οι περισσότεροι έχουν «χτίσει» τη φήμη και την περιουσία τους εδώ και δεκαετίες, πολύ πριν γεννηθούν η 32χρονη Ριάνα ή ο 29χρονος Σίραν.

Ενα μυστικό για την επιτυχία είναι η μοναχική καριέρα, καθώς τα συγκροτήματα έχουν δώσει τη θέση τους τραγουδιστές, που έχουν τη σκηνή όλη για τον εαυτό τους.

Όπως μάλιστα αναφέρουν οι Times, οι περισσότεροι καλλιτέχνες της λίστας έχουν επιδοθεί σε διαφημίσεις και άλλες εξωμουσικές δραστηριότητες. Με την κρίση του κορονοϊού και την αδυναμία πολλών νεότερων σε ηλικία να πληρώσουν το «αλμυρό» εισιτήριο των συναυλιών, ίσως και να είναι μια καλύτερη λύση.

Αυτό θα φανεί περισσότερο την επόμενη χρονιά όταν θα ενσωματωθεί στη λίστα η επίδραση του 2020 και της αναγκαστικής ματαίωσης πολλών εκδηλώσεων λόγω του κορονοϊού. Οσοι καλλιτέχνες προνόησαν να επεκτείνουν την παρουσία τους και πέρα από τη μουσική, τουλάχιστον δεν θα είναι από τους χαμένους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...