310
Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος σε παλαιότερη φωτογραφία του έξω από τα δικαστήρια | INTIMEnews

Προθεσμία για τη Μ. Δευτέρα πήραν Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 15:16
Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος σε παλαιότερη φωτογραφία του έξω από τα δικαστήρια
|INTIMEnews

Προθεσμία για τη Μ. Δευτέρα πήραν Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 15:16

Προθεσμία μέχρι την Μ. Δευτέρα (22/4) ζήτησαν και έλαβαν οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή για τις κατηγορίες που τους βαρύνουν στην πολύκροτη υπόθεση της Μαφίας των Φυλακών.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έφτασε στο γραφείο του ανακριτή συνοδευόμενος από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής. Εξω από το γραφείο του ανακριτή τον περίμεναν συνεργάτες του, η σύντροφός του, Νατάσα Καλογρίδη, και η κόρη του Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, η οποία με το που τον είδε, έπεσε στην αγκαλιά του.

Λίγα λεπτά αργότερα το κατώφλι του ανακριτή πέρασε και ο έτερος κατηγορούμενος, Θεόδωρος Παναγόπουλος.

«Εγώ και o Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Αν είναι δυνατόν», ήταν η πρώτη δήλωση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου για την περιπέτειά του.

Αμφότεροι οι συλληφθέντες δικηγόροι θα περάσουν το Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Τη νομιμότητα των δύο ενταλμάτων του ανακριτή αμφισβήτησαν ανοικτά οι συνήγοροί τους.

Σε δήλωσεις του ένας εξ αυτών, ο Θρρασύβουλος Κονταξής, υποστήριξε πως το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά του εντολέα του δεν είναι αιτιολογημένο και παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας.

Οπως είπε, οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές εφόσον είναι σύμφωνες με τον νόμο και διαπνέονται από νηφαλιότητα.

«Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εντολέα μου πριν απολογηθεί, δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής όχι όταν είναι είναι γνωστής κατοικίας και βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Ομοίως ο έτερος συνήγορος, Γιάννης Μαρακάκης χαρακτήρισε “υπερβολή” την έκδοση των ενταλμάτων.

Σε γραπτή του δήλωση εξάλλου,  ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον οποίον εκπροσωπούσαν μέχρι πρόσφατα οι δύο συλληφθέντες συνάδελφοι του, επικρίνει την επιλογή του ανακριτή και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «είναι παράνομο και αντιαισθητικό και παραβαίνει όλες τις διατάξεις του Συντάγματος που αφορούν τις ατομικές ελευθερίες του κάθε πολίτη και τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της ασφαλείας του δικαίου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...