217
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και άλλοι 12 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω αμφιβολιών | INTIMEnews

Αθώος ο Λυκουρέζος για την υπόθεση της Αιξωνής

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 13:59
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και άλλοι 12 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω αμφιβολιών
|INTIMEnews

Αθώος ο Λυκουρέζος για την υπόθεση της Αιξωνής

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 13:59

Οριστικά αθώοι κηρύχθηκαν από Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων 12 από τους 15 κατηγορούμενους στην  υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας. Ανάμεσα στους αθωωθέντες είναι και ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος .

Μετά από ακροαματική διαδικασία που κράτησε δύο χρόνια, ένοχοι για την Αιξωνή κρίθηκαν μόνο ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια και οκτώ μήνες και ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Γεωργίου που πρωτόδικα είχε επίσης καταδικαστεί σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη.

Οι υπόλοιποι 13 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω αμφιβολιών.

Πρωτόδικα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είχε κριθεί αθώος για τις βασικές κατηγορίες που του προσάπτονταν (απάτη και απόπειρα απάτης επί δικαστηρίω), ενώ είχε κριθεί ένοχος μόνο για ηθική αυτουργία σε χρήση πλαστού εγγράφου κατά του Δημοσίου και του επιβλήθηκε ποινή πέντε ετών με αναστολή. Αντίστοιχα, ποινή 4 ετών και 9 μηνών με αναστολή είχε επιβληθεί στον δικηγόρο Βασίλη Αγιασοφίτη.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως οι επίδικες εκτάσεις είναι δημόσιες δασικές ενώ υπογραμμίζεται πως δεν απαιτείται να είναι άμεσο το όφελος ή η ζημία του δημοσίου καθώς άνω των 20 στρεμμάτων μπορεί να δοθεί οικοδομική άδεια.

Την ερχόμενη Πέμπτη το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις ποινές στους δυο καταδικασθέντες οι οποίοι έχουν ζητήσει να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...