613
Φωτογραφία από τη σημερινή κατάθεση Παπαγγελόπουλο στη ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή | INTIMEnews

Προκαταρκτική για το ηχητικό Παππά-Μιωνή – «Οι διάλογοι με αθωώνουν πλήρως», λέει ο Παπαγγελόπουλος [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2020, 13:25
Φωτογραφία από τη σημερινή κατάθεση Παπαγγελόπουλο στη ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή
|INTIMEnews

Προκαταρκτική για το ηχητικό Παππά-Μιωνή – «Οι διάλογοι με αθωώνουν πλήρως», λέει ο Παπαγγελόπουλος [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2020, 13:25

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης δόθηκε απο την Εισαγγελία Πρωτοδικών για τα στοιχεία Μιωνή (το USB με την επίμαχη συνομιλία του επιχειρηματία με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τα πρακτικά των καταθέσεων των κ.κ. Παππά και Παπαγγελόπουλου), που διαβιβάστηκαν την Τρίτη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στην υπόθεση Νovartis

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η  έρευνα για την ηχογραφημένη συνομιλία ανατέθηκε σε εισαγγελέα, προκειμένου να ελεγχθεί εάν είναι νόμιμο ή παράνομο το υλικό. Δεν αποκλείεται μάλιστα να διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη για τη γνησιότητά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τα πρώτα ζητούμενα που θέτει η Εισαγγελία είναι αυτό που αφορά τον καθεαυτό χαρακτήρα του υλικού ως νόμιμου ή παράνομου με κρίσιμο θέμα αν η συνομιλία κρίνεται δημόσια ή ιδιωτική. Δηλαδή, αν ήταν μπροστά και άλλα άτομα.

Ακόμη ένα θέμα που θα απασχολήσει την έρευνα, είναι ο τόπος διεξαγωγής της επίμαχης συζήτησης, που -όπως προκύπτει- είναι η Κύπρος, όπου η πράξη της καταγραφής διέπεται από άλλο δίκαιο.

Η έρευνα, επίσης, θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για το υλικό ως αποδεικτικό μέσο καταγγελόμενης πράξης. Εν προκειμένω, εάν νομιμοποιείται η χρήση του, με βάση τις προϋποθέσεις που ισχύουν στο άρθρο 14 του νόμου 4637/2019, που αποδέχεται χρήση αποδεικτικού μέσου εφόσον με αυτό καταγγέλεται κακουργηματική δράση που αφορά οικονομικό έγκλημα και περιπτώσεις διαφθοράς.

Τέλος, όπως προαναφέρθηκε, στις επόμενες κινήσεις της Εισαγγελίας δεν αποκλείεται να είναι η εντολή για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης με στόχο να διαπιστωθεί η γνησιότητα του υλικού και αν έχει ή όχι υποστεί επεξεργασία.

Για τους διαλόγους Μιωνή – Παππά μίλησε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καταγγέλλοντας προσπάθεια διαστρέβλωσης και παραποίησης της αλήθειας.

«Ανέλυσα το κείμενο που μου δόθηκε. Οι διάλογοι των Μιωνή-Παππά με αθωώνουν πλήρως», ισχυρίστηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος απο το πρωί της Τετάρτης συνεχίζει για πέμπτη ημέρα την κατάθεσή του στην Προανακριτική (φωτογραφία κάτω).

Η διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς ο εισηγητής της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης, λόγω πένθους για την απώλεια της μητέρας του, αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Καραγκούνη.

Κατά την κατάθεσή του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αρνήθηκε ότι είχε οιαδήποτε σχέση με σχέδια στοχοποίησης της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, γι’ αυτό όπως σημείωσε, και ο Νίκος Παππάς δεν ανέφερε το όνομά του όταν ζήτησε απο τον Σάμπυ Μιωνή να κατασκευαστούν ψευδείς καταγγελίες για την σύζυγο του σημερινού πρωθυπουργού.

«Το όνομα Παπαγγελόπουλος ακούστηκε πουθενά για αυτό; Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι;» φέρεται να είπε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Οταν μάλιστα ο Κώστας Καραγκούνης του επισήμανε ότι με τον τρόπο αυτό «υιοθετεί» πλήρως το περιεχόμενο της συνομιλίας Παππά – Μιωνή, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Παπαγγελόπουλος: «Εγώ δεν είπα πουθενά ότι υιοθετώ την ηχογράφηση».

Καραγκούνης: Ετσι όπως το λέτε εννοείτε ότι εσείς δεν στοχοποιήσατε την κα Γκραμπόφσκι αλλά το έκανε ο Παππάς.

Παπαγγελόπουλος: Πάντως εγώ αναφέρομαι πουθενά σε αυτό; Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα την κα Γκραμπόφσκι;

 «Τι ρωτάτε εμένα. Καλέστε τον κ. Παππά να του πείτε “άλλα λες εδω και άλλα εκεί”»

Χαρακτηριστικός της στάσης που δείχνει πλέον να τηρεί ο κ. Παπαγγελόπουλος έναντι του μπαράζ αποκαλύψεων στην Προανακριτική, ήταν και ο ακόλουθος διάλογος:

Καραγκούνης: Ο κ.Παππάς σύμφωνα με το ηχητικό είπε οτι θα σας πει να καλέσετε τη «τύπισσα» εννοώντας την Τουλουπάκη, και να της μιλήσετε

Παπαγγελόπουλος: Πού αποδεικνύεται οτι τα λέει ο κ.Παππας;

Καραγκούνης: Στο ηχητικό που κατετεθη στην Επιτροπή

Παπαγγελόπουλος: Γιατί ρωτάτε εμένα; Να γίνει πραγματογνωμοσύνη και να καλέσετε τον κύριο Παππά το Σαββατοκύριακο στην Επιτροπή και να του πείτε άλλα λες εκεί άλλα λες εδώ. Ο κ. Παππάς είναι νέος και έχει αντοχές….

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή πρέπει να έχει ολοκληρώσει έως τις 30 Ιουνίου τις εργασίες ώστε μέχρι τις 15 Ιουλίου να έχει συνεδριάσει η ολομέλεια της Βουλής για την παραπομπή ή όχι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...