788
|

Σφοδρή σύγκρουση Αδωνι – Παππά σε ζωντανή σύνδεση: «Είσαι για το Δελφινάριο»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2020, 10:31

Σφοδρή σύγκρουση Αδωνι – Παππά σε ζωντανή σύνδεση: «Είσαι για το Δελφινάριο»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2020, 10:31

Καλεσμένοι στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, Αδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Πάππας αντήλλαξαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς διασταυρώνοντας τα ξίφη τους για τις αποκαλύψεις περί οργανωμένου παρακράτους («μαγαζί» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται) στο ηχητικό της συνομιλίας του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Καθώς συγκεκριμένη -και πάνω από όλα πειστική απάντηση- για όσα ακούγεται να λέει ο κ. Παππάς στην ηχογραφημένη συνομιλία (η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών) δεν έχει δοθεί, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, καταλόγισε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι αλλάζει κατά το δοκούν τις εξηγήσεις του για το θέμα.

«Κάθε φορά», είπε,  «δίνει μια διαφορετική θεωρία», ενώ ειδικά για τον ισχυρισμό Παππά ότι μιλούσε σε τρίτο πρόσωπο για τον Σάμπυ Μιωνή όταν έλεγε «βγάζουν λεφτά», ο κ. Γεωργιάδης παρατήρησε ότι «αυτά δεν τα πιστευει ούτε ο γιος μου που είναι έξι ετών. Είναι σχεδόν για το Δελφινάριο».

Ο υπουργός Ανάπτυξης κάλεσε επίσης τον Νίκο Παππά να εξηγήσει γιατί αναφέρεται στον διάλογο με τον Σάμπυ Μιωνή στην Μαρέβα Γκραμπόφσκι έναν χρόνο προτού ξεκινήσουν οι επιθέσεις  κατά της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Είστε σπείρα, δεν ήσασταν κυβέρνηση. Το “μαγαζί” είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα “λεφτά” τα έβγαζε ο Παπαγγελόπουλος και το πιο εντυπωσιακό είναι η ατάκα ότι “μας χαλάει την κεντρική γραμμή του μαγαζιού”» , ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Γεωργιάδη που «ερέθισε» ιδιαίτερα τον κ. Παππά.

«Η ΝΔ έχει ως αντιπρόεδρο έναν ακροδεξιό ψεύτη και διστρεβλωτή», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περνώντας στην αντεπίθεση. «Δεν έχω εγώ επαγγελματικές σχέσεις με τον Μιωνή, αλλά ο κ. Παπασταύρου που ήταν το δεξί χέριτου Σαμαρά του μεγάλου κρυπτόμενου που τρέμει τον Παπαγγελόπουλο», παρατήρησε με την κόντρα των δύο ανδρών να «ανάβει» για τα καλά.

«Εχοντας μαθητεύσει δίπλα στον μεγαλύτερο παραμυθά είναι φυσικό να λες ψέματα», ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης επιμένοντας ότι «το ύφος της συνομιλίας δείχνει ότι η σχέση με τον κ. Μιωνή είναι σχέση οικειότητας. Μεσολαβείτε για να του κλείσετε μια δικαστική διένεξη στην οποία τον εμπλέξατε εσείς», υποστήριξε ο υπουργός.

Κατά τα άλλα, ο Νίκος Παππάς παραδέχθηκε ότι στο ηχητικό της συνομιλίας με τον επιχειρηματία είναι πράγματι η δική του φωνή.

«Οντως», είπε, «είναι η φωνή μου, αυτή η συζήτηση προφανώς έχει ένα κομμάτι πριν και ένα κομμάτι μετά, που δεν έχει κατατεθεί. Δεύτερον, στα επίμαχα σημεία υπάρχουν κενά με την ένδειξη «ακατάληπτο», που πιθανώς έχουν γίνει σκόπιμα από τον κ. Μιωνή, ο οποίος το έχει κάνει και με άλλους συνομιλητές».

«Εγώ μιλούσα με τον κ. Μιωνή μόνο για την παρέμβαση της κυβέρνησης του Ισραήλ και αυτό το κομμάτι δεν έχει προβληθεί από τα δελτία ειδήσεων και αυτό θέλω να το πω εμφατικά», παραπονέθηκε ο κ. Παππάς, για να προσθέσει:

«Ο κ. Μιωνής μία λέει έτσι, μια λέει “γιουβέτσι”. Τα “χρήματα” και τα “πολλά χρήματα” και τα “μαγαζιά” αποδείχθηκε προσφάτως ότι είναι τα “μαγαζιά” που χρησιμοποιούσε ο κ. Μιωνής για περνάει λεφτά στον κ. Παπασταύρου, φαίνεται ότι από τον κ. Μιωνή βρέθηκαν σε λογαριασμούς του κ. Παπασταύρου πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ».

«Εάν εντοπίζαμε ή καταλαβαίναμε ότι υπήρχε κλίκα στην ελληνική Δικαιοσύνη θα την καταγγείλαμε. Λίγους μήνες μετά, οκ. Μιωνής κατήγγειλε τον κ. Βορίδη ως επικεφαλής μιας οργάνωσης αντισημιτιστών, οι οποίοι τον έχουν βάλει στο στόχαστρο», ανέφερε για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του.

«Ο κ .Μιωνής ήρθε  στο Μαξίμου, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, ενώ πριν το αμφισβητούσε, επειδή υπήρξε παρέμβαση από κυβέρνησης άλλης, φίλης χώρας. Δεν ήρθε σε επαφή με εμένα για επαγγελματικές του υποθέσεις», επέμεινε, βάζοντας εκ νέου στο στόχαστρο τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά:

«Ο κ. Σαμαράς, ο μεγάλος απών αυτής της κουβέντας, που επιδεικνύει πολιτική δειλία, φέρεται από τον εκδότη κ. Φιλιππάκη να του έχει ζητήσει να μην γράφει για τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου λέγοντας ότι “είναι καλά παιδιά και έχουν βοηθήσει την ΝΔ”.

»Η ατζέντα που αναφέρεται στην συζήτηση είναι η ατζέντα του κ. Μιωνή και του κ. Παπασταύρου για τα συμφέροντα τους. Στην συγκεκριμένη συνάντηση ο κ. Μιωνής μου ζήτησε να τον διορίσουμε πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ, ώστε να μην μπορέσει να τον ακουμπήσει κανείς δικαστικά».

Οσο για το αν γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας για τη συνάντηση Παππά – Μιωνή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η επαφή έγινε στο πλαίσιο προστασίας των εθνικών συμφερόντων», δίχως να απαντήσει ευθέως εάν όσα έγιναν και όσα ειπώθηκαν ήρθαν σε γνώση του τότε Πρωθυπουργού.

Παίρνοντας τον λόγο ο Αδωνις Γεωργιάδης σημείωσε για το ηχητικό ντοκουμέντο ότι «εάν είναι μονταρισμένο το υλικό, θα φανεί από το πόρισμα των ειδικών της Ελληνικής Αστυνομίας».

Οσον  αφορά εξάλλου το ποσό που ανέφερε ο κ. Παππάς ότι εμβάστηκε σε λογαριασμό του κ. Παπασταύρου, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «η αναφορά στηρίζεται σε ένα χαρτάκι που γράφει κάτι», ενώ απευθυνόμενος στον Νίκο Παππά του  είπε:

«Εάν είσαι πολιτικός και σωστός πολιτικός, να εμφανίσεις τώρα το χαρτί που αποδεικνύει το έμβασμα χρημάτων στον λογαριασμό του κ. Παπασταύρου», ενός ανθρώπου «που έχει δικαιωθεί για όλα δικαστικά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...