361
Ο Νίκος Ανδρουλάκης διακρίνεται στην οικογενειακή φωτογραφία, δίπλα στον πρωθυπουργό της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα | PES Communications

Πρεμιέρα Ανδρουλάκη στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών – Το συγκινητικό βίντεο για τη Φώφη Γεννηματά

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2021, 11:28
Ο Νίκος Ανδρουλάκης διακρίνεται στην οικογενειακή φωτογραφία, δίπλα στον πρωθυπουργό της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα
|PES Communications

Πρεμιέρα Ανδρουλάκη στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών – Το συγκινητικό βίντεο για τη Φώφη Γεννηματά

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2021, 11:28

Την πρώτη του εμφάνιση στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που παραδοσιακά προηγείται της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, έκανε ως πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής την Πέμπτη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ηταν μια πρεμιέρα με συναντήσεις υψηλού επιπέδου –καθώς το PES πλέον έχει στις τάξεις του τον καγκελάριο της Γερμανίας και τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας και της Φινλανδίας. O κ. Ανδρουλάκης είχε μια σύντομη συνάντηση με τον Ολαφ Σολτς, τον ηγέτη του γερμανικού SPD.

Ηταν όμως και μια πρεμιέρα συναισθηματικά φορτισμένη: οι ηγέτες του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών παρακολούθησαν με ιδιαίτερη συγκίνηση το βίντεο-αφιέρωμα στη Φώφη Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο.

Το βίντεο ανήρτησε ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης στα social media.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη σύνοδο του PES, ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, είχε θέσει με δηλώσεις του το ζήτημα του εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, θέση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς μόλις πρόσφατα ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, παρών σε αυτήν την ευρωπαϊκή μάζωξη της σοσιαλδημοκρατίας, έκλεισε πολεμικές μπίζνες με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία, όπως δυστυχώς έκανε η Ισπανία πρόσφατα, επεκτείνοντας παλαιότερη συμφωνία της κυβέρνησης Ραχόι ξανά με τον κ. Ερντογάν».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε:

«Μετά τον πολιτικό κόσμο της πατρίδας μας, σήμερα και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τιμούν τη μνήμη της προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από κοντά μας.

Όσον αφορά την τοποθέτησή μου, θα θέσω ξανά το ζήτημα εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία. Δεν μπορεί να μιλάμε για μία κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρχουν κράτη που εξοπλίζουν έναν διεθνή ταραξία, ο οποίος καταπατά κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών, όπως της Ελλάδας και της Κύπρου και επίσης δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα από τον Νότιο Καύκασο έως τη Μέση Ανατολή. Θεωρώ, λοιπόν, ότι πρέπει να επανέλθουμε στην πρότασή μου, που υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον φάκελο εμπορίας όπλων προς τρίτες χώρες, ότι δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία, όπως δυστυχώς έκανε η Ισπανία πρόσφατα, επεκτείνοντας παλαιότερη συμφωνία της κυβέρνησης Ραχόι ξανά με τον κ. Ερντογάν. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει, διότι προκαλεί τον ελληνικό λαό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...