359
|

Ποτάμι: Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε η εισήγηση Θεοδωράκη για αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2018, 15:24

Ποτάμι: Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε η εισήγηση Θεοδωράκη για αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2018, 15:24

Την αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του  Ποταμιού υιοθετώντας πλήρως τη σχετική εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη. Συγκεκριμένα, κατά την ψηφοφορία που έγινε επί της εισήγησης,  97 στελέχη ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης, 16 κατά, ενώ υπήρξαν και 5 λευκά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μπορεί να τάχθηκε με σαφήνεια υπέρ μίας «καθαρής εξόδου» από το το ΚΙΝΑΛ, οι βουλευτές του ωστόσο, στις τοποθετήσεις τους, εμφανίστηκαν πιο επιφυλακτικοί όσον αφορά τις προοπτικές αυτόνομης καθόδου του κόμματος στις ερχόμενες εκλογές, στηρίζοντας διαφορετικές κατευθύνσεις για την επόμενη μέρα της αποχώρησης από το ΚΙΝΑΛ.

Ανοικτά υπέρ της απόφασης Θεοδωράκη τάχθηκε ο Γιώργος Μαυρωτάς, όπως και ο Γιώργος Αμυράς που όμως μίλησε για την ανάγκη προγραμματικής συμφωνίας με σαφές ιδεολογικό πρόσημο κοντά στις θέσεις του φιλελεύθερου χώρου και τον πολιτικό λόγο του Εμανουέλ Μακρόν.

Υπέρ της προγραμματικής συμφωνίας, αλλά εντός του ΚΙΝΑΛ, τάχθηκε  ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, άποψη που φάνηκε να ενστερνίζεται και ο Μιλτιάδης Κύρκος θέτοντας όμως ως όρο την διατήρηση των πολιτικών σχηματισμών, των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων και των θέσεών τους, ώστε να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους στο εγχείρημα του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Με γενναίες δόσεις αυτοκριτικής ήταν η ομιλία του Σπύρου Δανέλλη που παραδέχθηκε ότι οι τελευταίες του τοποθετήσεις περί προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκαν περίεργα στα αυτιά των συναδέλφων του στο Ποτάμι.

«Δεν γίνεται να συζητάμε με τους Συριζαίους», παρατήρησε από την πλευρά του ο Γρηγόρης Ψαριανός που άσκησε δριμεία κριτική στην διακυβέρνηση Τσίπρα.

Κριτική τόσο στις επιλογές του Ποταμιού, όσο και του Κινήματος Αλλαγής άσκησε ο Σπύρος Λυκούδης που αν και, όπως δήλωσε, παραμένει στην ΚΟ του Ποταμιού, σημείωσε ότι τα στελέχη της Μεταρρύθμισης θα αποφασίσουν χωρίς κεντρική γραμμή αν θα μείνουν στο Ποτάμι ή στο Κίνημα Αλλαγής. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Λυκούδης συμφώνησε με τον Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας ότι δεν γίνεται να βρίσκεται σε ένα κόμμα χωρίς δομές, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται από τον αρχηγό και όπου «ο λόγος μας δεν μετράει» με αποτέλεσμα να καταντάμε διακοσμητικοί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Νωρίτερα, στην εισήγησή του ο κ. Θεοδωράκης εξήγγειλε συνέδριο του κόμματος τον Οκτώβριο προκειμένου  να αποφασιστεί η περαιτέρω αυτόνομη πορεία του, ενώ διέψευσε σενάρια ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...