433
Στο Ποτάμι δεν λείπουν τα στελέχη που θεωρούν την «έξοδο» από το ΚΙΝΑΛ καταστροφική, αλλά ακόμη και όσοι είναι σύμφωνοι με την εισήγηση Θεοδωράκη, διαφωνούν για την πορεία του κόμματος ττην επόμενη μέρα | Το Ποτάμι/topotami.gr/

Επιτελείο Γεννηματά: «Αναγκαίο κακό» η αποχώρηση Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2018, 12:00
Στο Ποτάμι δεν λείπουν τα στελέχη που θεωρούν την «έξοδο» από το ΚΙΝΑΛ καταστροφική, αλλά ακόμη και όσοι είναι σύμφωνοι με την εισήγηση Θεοδωράκη, διαφωνούν για την πορεία του κόμματος ττην επόμενη μέρα
|Το Ποτάμι/topotami.gr/

Επιτελείο Γεννηματά: «Αναγκαίο κακό» η αποχώρηση Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2018, 12:00

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη Μεγάλη Συνάντηση Αντιπροσώπων του Ποταμιού (όπου ο Σταύρος Θεοδωράκης θα εισηγηθεί την αποχώρηση του κόμματός του από το Κίνημα Αλλαγής), κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζουν την επικείμενη αποχώρηση ως «αναγκαίο κακό». Και αυτό για όπως λένε, εκεί που έφτασαν τα πράγματα δεν υπήρχε άλλη λύση.

Στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά θεωρούν προσχηματικούς τους ισχυρισμούς της Σεβαστουπόλεως για «συντηρητική στροφή» του ΚΙΝΑΛ και εκτιμούν ότι ο κ. Θεοδωράκης είχε αποφασίσει την αποχώρησή του από το Κίνημα και απλώς έψαχνε αφορμή. Κάνουν μάλιστα λόγο για συνειδητή επιλογή του κ. Θεοδωράκη -ειδικά τον τελευταίο καιρό- να διαχωρίζει (με ηχηρό τρόπο τις περισσότερες φορές) τη θέση από την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Ακόμα και στο επιχείρημα Θεοδωράκη περί δημοσκοπικής κόπωσης που παρουσίαζε τελευταία το ΚΙΝΑΛ, στη Χ. Τρικούπη σημείωναν ότι δεν επρόκειτο για αποτέλεσμα της καταγγελλόμενης «συντηρητικής στροφής» του ενιαίου φορέα, αλλά της μετατροπής της «πολυδιαφημισμένης» πολυφωνίας σε παραφωνία, με πρώτον υπεύθυνο τον επικεφαλής του Ποταμιού.

«Ο Σταύρος δεν μπορεί να είναι στρατιώτης, αλλά μόνο στρατηγός», υποστηρίζουν συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά  καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «δεν μπόρεσε να αποδεχθεί ότι βγήκε τέταρτος στις εσωκομματικές εκλογές».

Πρώτο μέλημα των επιτελών της Φώφης Γεννηματά είναι να περάσουν το μήνυμα ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν αποδυναμώνεται από την αποχώρηση του Ποταμιού. Εντός της εβδμάδας που έρχεται, συνεδριάζουν άλλωστε το Πολιτικό Συμβούλιο, η Εκτελεστική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος και διάχυτη είναι η προσδοκία ότι στις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής θα λάβουν μέρος και στελέχη του Ποταμιού, εκπέμποντας σήμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «δεν ακολουθούν όλοι την απόφαση του Σταύρου».

Η πλειοψηφία των κορυφαίων στελεχών του Ποταμιού είναι υπέρ της αυτόνομης πορείας, αλλά η συζήτηση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί με ψηφοφορία στις 6 το απόγευμα, αναμένεται να είναι σκληρή, καθώς δεν λείπουν τα στελέχη που θεωρούν την «έξοδο» από το ΚΙΝΑΛ καταστροφική. Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης έχει ήδη ανακοινώσει πως θα μείνει στο Κίνημα Αλλαγής. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται τα μέλη της πρωτοβουλίας «Μπροστά» (Παναγιώτης Βλάχος), αλλά και άλλα στελέχη προερχόμενα από τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, όπως η Αθηνά Δρέττα.

Αλλά ακόμη και όσοι είναι σύμφωνοι με την αποχώρηση, διαφωνούν για την πορεία του κόμματος στην επόμενη μέρα. Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός κλίνουν προς τη στήριξη της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ως μέσο ανακοπής της καταστροφικής διακυβέρνησης του τόπου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντίθετα ο Σπύρος Δανέλλης και ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος μιλούν ανοιχτά για προοδευτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σταθερά στο πλευρό του Σταύρου Θεοδωράκη είναι ο Γιώργος Μαυρωτάς ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος ηγείται της κίνησης των Μεταρρυθμιστών και επηρεάζει αρκετά στελέχη που συμμετέχουν στη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...