369
Η φωτογραφία μέσα από δωμάτιο της εστίας που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΣΚΑΪ | ΣΚΑΪ

Πολυτεχνειούπολη: Οι κακοποιοί πόζαραν στη φοιτητική εστία με όπλα και λεφτά, μαζί τους και η δόκιμη αστυνομικός

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 09:46
Η φωτογραφία μέσα από δωμάτιο της εστίας που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΣΚΑΪ
|ΣΚΑΪ

Πολυτεχνειούπολη: Οι κακοποιοί πόζαραν στη φοιτητική εστία με όπλα και λεφτά, μαζί τους και η δόκιμη αστυνομικός

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 09:46

Oι επικίνδυνοι κακοποιοί που είχαν μετατρέψει σε καταφύγιο και ορμητήριό τους τις παλιές φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, μπορεί να κρύβονταν εκεί από τις Αρχές, ωστόσο δεν δίσταζαν να επιδεικνύουν τα όπλα τους και τα χρήματα που αποκόμιζαν από την παράνομη δράση τους (διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες και κλοπές) σε βίντεο που «ανέβαζαν» στα social media.

Ο τέταρτος όροφος των εστιών είχε ουσιαστικά καταληφθεί από τον 30χρονο σεσημασμένο Aλβανό (που επιτέθηκε στην 35χρονη ανθυπαστυνόμο κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. την Τρίτη) και τους συνεργούς του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο επικίνδυνος κακοποιός διέπραττε ληστείες τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά επέστρεφε στην φοιτητική εστία.

Σε βάρος του «Εσκο», όπως ήταν γνωστός στην πιάτσα, είχαν σχηματιστεί πέντε δικογραφίες για κακουργήματα. Χάρη όμως στο καταφύγιο των φοιτητικών εστιών κατάφερνε να διαφεύγει της σύλληψης.

Μία από τις δικογραφίες ήταν για την απαγωγή του 17χρονου γιου δημοσιογράφου, στις 11 Μαΐου 2019 στου Ζωγράφου, καθώς επέστρεφε σπίτι του στο Παγκράτι.

Μία ακόμη δικογραφία αφορούσε την κλοπή εξοπλισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, αξίας άνω των 300.000 ευρώ, και άλλες ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και κλοπές κατ’ εξακολούθηση από καταστήματα μεγάλου εμπορικού κέντρου.

Μαζί του στις εστίες, διέμεναν οι συνεργοί του καθώς και –όπως διαπιστώθηκε– μία δόκιμη αστυνομικός η οποία μάλιστα φέρεται να είχε συνάψει σχέση με ένα από τα «πρωτοπαλίκαρά» του.

Σε βίντεο και φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, εμφανίζονται κουκουλοφόροι, εντός των εστιών, να επιδεικνύουν όπλα και δεσμίδες από χαρτονομίσματα (δείτε κάτω το βίντεο από το Μega και τις φωτογραφίες που κάνουν από την Τρίτη τον γύρο του Διαδικτύου).

Σε φωτογραφία που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, μαζί με δύο από τους κακοποιούς -μέσα σε δωμάτιο της εστίας- ποζάρει και η δόκιμη αστυνομικός, κρατώντας ένα πιστόλι στο χέρι.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., η κοπέλα λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης της σπείρας. Φέρεται επίσης να είχε πρόσβαση στην γραμματεία του Αστυνομικού Τμήματος  Ζωγράφου (σ.σ. το συγκεκριμένο Τμήμα είχε γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων), αλλά και να είχε κατέβει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές σε Δήμο της Αθήνας!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...