184
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσορίζοντας τον σαουδάραβα πρίγκιπα Μπαντρ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ | Menelaos Myrillas / SOOC

Πολιτιστική συνεργασία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας στο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2021, 14:20
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσορίζοντας τον σαουδάραβα πρίγκιπα Μπαντρ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ
|Menelaos Myrillas / SOOC

Πολιτιστική συνεργασία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας στο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2021, 14:20

Η ενίσχυση των διμερών πολιτιστικών δεσμών και ανταλλαγών καθώς και η τεχνογνωσία, που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα όσον αφορά την προστασία της πολιτιστικής κληρονομίας τέθηκαν επί τάπητος κατά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Μπαντρ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ, στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Πέμπτης.

Ο σαουδάραβας πρίγκιπας πραγματοποιεί επίσκεψη στην χώρα μας και την Τετάρτη είχε συναντηθεί με την ομόλογό του, υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Κατά την έναρξη της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου έλαβε χώρα ο ακόλουθος διάλογος μεταξύ των δύο πολιτικών:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Χαίρομαι πολύ που σας υποδέχομαι. Καταλαβαίνω ότι είχατε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με το υπουργείο Πολιτισμού χθες. Προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση της πολιτιστικής μας συνεργασίας και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η σημασία που αποδίδετε στην προστασία της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς σας. Καθώς έχουμε εμπειρία σε αυτό το ζήτημα, είμαι βέβαιος ότι έχουμε πολλά να συζητήσουμε.

Πρίγκιπας Μπαντρ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ: Βεβαίως. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ σήμερα. Είχαμε μία ιδιαίτερα επιτυχημένη συνάντηση χθες και προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση της σχέσης μας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...