695
Νικόλ και Κιθ στο Λας Βέγκας το 2018. Θεωρούνται ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της διεθνούς σόουμπιζ | REUTERS/STEVE MARCUS/CreativeProtagon

«Η σύζυγος και μούσα μου Νικόλ Κίντμαν»

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2020, 12:10
Νικόλ και Κιθ στο Λας Βέγκας το 2018. Θεωρούνται ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της διεθνούς σόουμπιζ
|REUTERS/STEVE MARCUS/CreativeProtagon

«Η σύζυγος και μούσα μου Νικόλ Κίντμαν»

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2020, 12:10

«Από εδώ η γυναίκα μου, από εδώ… και η μουσική μου».

Κάπως έτσι, άκρως… διαδραστικά, κυλάει η καθημερινότητα για τον Κιθ Ερμπαν: γράφει μουσική για την γυναίκα του, Νικόλ Κίντμαν, και περνάει χρόνο με την σύζυγό του, αντλώντας ιδέες για νέα τραγούδια.

Ο τέσσερις φορές βραβευμένος με Γκράμι αστέρας της κάντρι μουσικής σε μια νέα του συνέντευξη μίλησε για το «υπέρτατο σταυροδρόμι» στην ζωή του και τον κεραυνοβόλο έρωτα για την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό σύζυγό του, αλλά και το νέο του δίσκο με τίτλο «The Speed Of Now», το δέκατο άλμπουμ του που περιλαμβάνει πολλές συνεργασίες με την P!nk και τον θρυλικό κιθαρίστα Νάιλ Ρότζερς.

«Αυτό είναι το πιο προσωπικό μου άλμπουμ, ένας δίσκος που περιστρέφεται γύρω από διάφορα μουσικά είδη και όχι μόνο κάντρι. Η τέχνη είναι υποκειμενική, οπότε κάποια τραγούδια μπορεί να αρέσουν σε κάποιους, και κάποια όχι. Δεν υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που αγαπάμε όλα όσα έχουν κάνει ή κυκλοφορήσει. Ζητώ από αυτούς που με ακούν για πρώτη φορά, να το κάνουν με ανοικτό μυαλό και χωρίς στεγανά», λέει ο Ερμπαν μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Όπως λέει, ο τίτλος του άλμπουμ, που σημαίνει «Η Ταχύτητα του Τώρα», «μου ήρθε σε μια εποχή που ταξίδευα πολύ ανά τον κόσμο. Αλλά με αυτό που συνέβη μέσα στο 2020, με την πανδημία και όλα, ένιωσα ότι όλος αυτός ο αγώνας που κάνουμε με την τεχνολογία για την προσωπική μας εξέλιξη δεν πηγαίνει και τόσο καλά. Πάμε πολύ γρήγορα. Το “τώρα” είναι μια έννοια που πρέπει να είναι απαλλαγμένη από το χρόνο. Μου αρέσει να ζω τη στιγμή».

Τι σημάδια έχει αφήσει αυτή η πανδημία, σύμφωνα με τον ίδιο;

«Όλοι μάθαμε ότι δεν υπάρχει κάτι σταθερό γύρω μας. Καλλιτεχνικά, ωστόσο, σε μια πρώτη φάση ένιωσα… παράλυση. Δεν είχα κάνει τίποτα, δεν είχα γράψει τίποτα για εβδομάδες. Οπότε κάλεσα στο σπίτι μου έναν φίλο που ακούω όταν χρειάζομαι συμβουλές. Και μου είπε: «σε 10 λεπτά μόλις μου είπες τι δεν μπορείς να κάνεις, σκέψου λοιπόν τώρα τι μπορείς να κάνεις». Και αυτό ήταν: Πήγα πίσω στο στούντιο με έναν τεχνικό που ήξερα ότι ήταν απομονωμένος και δουλέψαμε», θυμάται, ενώ δεν μπορεί παρά να παραδεχτεί πως επηρεάστηκε από το κίνημα του Black Lives Matter και τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ.

«Έγραψα το “Out of the Cage”, ένα τραγούδι εμπνευσμένο από το lockdown μας και από τις διαμαρτυρίες που γίνονταν τον Μάιο σε όλο τον κόσμο. Ήθελα ένα τραγούδι που να μας έκανε να νιώθουμε ελεύθεροι όχι μόνο από τα περιοριστικά μέτρα, αλλά και από κάτι άλλο, μια δουλειά που μισούμε, μια κακή σχέση».

Πάντως αυτός έχει όχι απλά καλή, αλλά… τέλεια σχέση με την επί 15 χρόνια σύζυγό του, Νικόλ Κίντμαν.

«Είναι η μοναδική για εμένα. Είναι αυτή την οποία αναζητούσα όλη μου τη ζωή και δεν έπρεπε απλώς να αλλάξουν όλα, έπρεπε να αλλάξω και εγώ μέσα μου εάν θα ακολουθούσα εκείνο τον δρόμο» δηλώνει ο Ερμπαν, παραδεχόμενος ότι «[Η Νικόλ] Ήταν το υπέρτατο σταυροδρόμι στην ζωή μου. Ήταν όλα όσα αναζητούσα και ακόμα περισσότερα».

Συνεχίζοντας, ο μουσικός εξήγησε πως το τραγούδι «Better Than I Am» από το νέο του άλμπουμ αναφέρεται σε πολλά από αυτά τα θέματα και έδωσε το παράδειγμα του στίχου «more of a truce, less a surrender» [περισσότερο ανακωχή, παρά παράδοση].

Σύμφωνα με τον αυστραλό μουσικό, χρειάζεται να δίνει περισσότερα από όσα δίνει στην σχέση τους, επειδή «αυτό απαιτείται, για να ζήσω πραγματικά την ζωή που προσπαθούσα να βρω».

Γι’ αυτό και στο βίντεο για το τραγούδι «Superman», ο ίδιος μεταμορφώθηκε σε κόμικ.

«Είναι μια γυναίκα που με κάνει να νιώθω έτσι. Υπεράνθρωπος. Κανονικά, έχω τις δυνάμεις του μέσου άντρα. Αλλά ως παιδί μου άρεσε ο Μπάτμαν και ο Σπάιντερμαν και ακόμη και τώρα θα ήθελα να είμαι σε θέση να πετάξω. Ο κρυπτονίτης μου, από την άλλη πλευρά, είναι η αρνητικότητά μου», παραδέχεται και στη συνέχεια δίνει και την πραγματική είδηση όλης της συνέντευξης:

«Αυτή τη στιγμή γράφω την μουσική για μια ταινία στην οποία θα πρωταγωνιστεί η Νικόλ. Είναι η πρώτη φορά που, εκτός από αυτήν, γράφω μουσική και για τον κινηματογράφο. Το βρίσκω ωραίο να τοποθετήσω τον εαυτό μου στο δημιουργικό όραμα ενός άλλου».

Γιατί, τελικά, απ’ ό,τι φαίνεται, ο Ερμπαν δεν θα απομακρυνθεί ποτέ από τη Μούσα του.

Αλλά σάμπως το θέλει κιόλας;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...