1137
O Χιου Γκραντ σπάει πλάκα στο πάνελ για την νέα του ταινία «Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves» στο Comic-Con | YouTube

Ο Χιου Γκραντ έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Comic-Con

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2022, 15:03
O Χιου Γκραντ σπάει πλάκα στο πάνελ για την νέα του ταινία «Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves» στο Comic-Con
|YouTube

Ο Χιου Γκραντ έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Comic-Con

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2022, 15:03

«Προσπαθήσαμε να έρθουμε με λογική και ευαισθησία», λέει αστειευόμενος ο Χιου Γκραντ ενώ απευθύνεται εντελώς ανέκφραστος στους χιλιάδες θεατές, που βρίσκονται στην Αίθουσα H’ του Συνεδριακού Κέντρου του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, «αλλά μας απομάκρυναν».

Στη 40ετή καριέρα του ο σπουδαίος βρετανός ηθοποιός έχει προσκληθεί σχεδόν σε κάθε σημαντικό κινηματογραφικό γεγονός στον πλανήτη, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που εμφανίστηκε στο Comic-Con, όπως λέγεται εν συντομία το η ετήσια τετραήμερη διοργάνωση San Diego Comic-Con International που διεξάγεται από το 1970 και είναι αφιερωμένη στα κόμικς και τη μαζική κουλτούρα, και φέτος πραγματοποιήθηκε από 21-24 Ιουλίου.

Και όμως, όπως γράφει ο καλλιτεχνικός ανταποκριτής του BBC Λίζο Μζίμπα, ο Χιου Γκραντ αξιοποιώντας τέλεια το αυτοκαταφρονητικό του χιούμορ, συμπεριφέρθηκε σαν βετεράνος του Comic-Con, όταν βρέθηκε σε ένα πάνελ για την νέα του ταινία «Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves» («Μάγοι και Δράκοντες: Εντιμότητα μεταξύ Κλεφτών»), η πρεμιέρα της οποίας αναμένεται το 2023.

Ο Χιου Γκραντ στο ρόλο του κακού Φορτζ στο «Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves» | Paramount

Το «Dungeons & Dragons», σε συντομογραφία D&D ξεκίνησε το 1974 σαν παιχνίδι και σύντομα αναδείχθηκε στον βασιλιά των role-playing games για να εξελιχθεί στη συνέχεια σε φαινόμενο, εμπνέοντας βιβλία, κόμικς, επιτραπέζια παιχνίδια και video games.

Τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα ήταν η ομώνυμη ταινία του 2000 του Κόρτνεϊ Σόλομον, ένα υπερθέαμα με τους Τζέρεμι Αϊρονς, Τζάστιν Γουέιλιν, Λι Αρενμπεργκ, Μάρλον Γουέιανς και Θόρα Μπερτς. Ακολούθησαν άλλες δύο, οι «Μάγοι και Δράκοντες: Η Αρχέγονη Δύναμη» (2005) και «Μάγοι και Δράκοντες: Το Βιβλίο του Σκότους» (2012) και τώρα έρχεται το τέταρτο σίκουελ της σειράς.

Οταν ο συντονιστής του πάνελ αναρωτιέται αν ο Χιου Γκραντ είναι πραγματικά φανατικός θαυμαστής των D&D, μια συμπρωταγωνίστριά του αστειεύεται «νομίζω ότι τους μπέρδεψε με τους S&M» (συντομογραφία του Σαδομαζοχισμού). Και ο Γκραντ, με άψογο κωμικό συγχρονισμό, κάνει μια μικρή παύση πριν πει τελικά: «Δεν έχει άδικο». Και προσθέτει: «Είμαι ένας ενθουσιώδης Dungeon Master (συντονιστής και αφηγητής του παιχνιδιού) εδώ και μερικά χρόνια».

Από αριστερά Τζάστις Σμιθ, Σοφία Λίλις, Κρις Πάιν και Μισέλ Ροντρίγκεζ | Paramount

Στην ταινία υποδύεται τον κακό Φορτζ Φλέτσερ. Και όταν τελειώνει η παρουσίαση, ομολογεί ότι αρχικά δεν πίστευε ότι ήταν το είδος της ταινίας που του ταίριαζε: «Ο ατζέντης μου είπε, “Θα σου στείλω αυτό το Dungeon and Dragons”. Σκέφτηκα, “Δεν νομίζω ότι είναι για μένα, αγαπητέ μου”. Αλλά μετά το διάβασα και ήταν πραγματικά ξεκαρδιστικό. Οι δύο Τζόναθαν που το έγραψαν και το σκηνοθέτησαν πρέπει να ήταν πολύ βουτηγμένοι στους Μόντι Πάιθον ή κάτι τέτοιο. Επειδή ήταν ένα ξεκάθαρα αστείο σενάριο».

Σύμφωνα με το σενάριο ένας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα απίθανων τυχοδιωκτών αναλαμβάνουν μια επική ληστεία για να ανασύρουν ένα χαμένο λείψανο, αλλά τα πράγματα στραβώνουν επικίνδυνα όταν έρχονται αντιμέτωποι με λάθος ανθρώπους. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει οι Τζον Φράνσις Ντάλεϊ και Τζόναθαν Γκολντστάιν, και στο καστ συμμετέχουν οι Κρις Πάιν, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζάστις Σμιθ, Ρεγκέ-Ζαν Πέιτζ, Χιού Γκραντ και Σοφία Λίλις.

«[Είμαστε] τεράστιοι θαυμαστές. Για την ασέβεια του», λέει ο Τζον Φράνσις Ντάλεϊ, «Το μόνο πράγμα [σε αυτή την ταινία] που δεν υπάρχει στους Μόντι Πάιθον είναι το πραγματικό διακύβευμα. Δεν είναι κωμωδία καθεαυτή».

«Hταν πολύ σημαντικό για εμάς να βεβαιωθούμε ότι δρασκελίσαμε σωστά τη γραμμή του χιούμορ και να βεβαιωθούμε ότι το διακύβευμα ήταν υψηλό και το δράμα ήταν πραγματικό. Αυτή λοιπόν ήταν η πραγματική πρόκληση», τόνισε.

Ο Κρις Πάιν παίζει τον Ετζιν και ο Ρεγκέ-Ζαν Πέιτζ τον Ζενκ | Paramount

Η ταινία, φυσικά, βασίζεται στο παιχνίδι ρόλων «Dungeons and Dragons». Αλλά «δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς κάτι  για το “Dungeons and Dragons” για να την απολαύσει», όπως λέει ο πρωταγωνιστής της ταινίας Κρις Πάιν, που υποδύεται τον βάρδο Εντζιν. «Μου θύμισε ταινίες της δεκαετίας του 1980 που λάτρεψα και οι οποίες είχαν απ’ όλα. Αστείες. Λυπητερές. Φως. Σκοτάδι. Σε άφηναν να νιώθεις χαρούμενος για τον κόσμο. Και χαρούμενος γιατί είχες διασκεδάσει. Η ταινία παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά και ασχολείται με μερικά ενδιαφέροντα και σημαντικά θέματα. Αλλά στο τέλος της ημέρας, είναι απλώς μια πολύ ωραία θεραπεία για αυτό που μπορεί να είναι ένας τρομακτικός πραγματικός κόσμος», προσθέτει ο ίδιος.

Με συναίσθημα και χιούμορ

Ο συμπρωταγωνιστής του -και πρωταγωνιστής  του «Μπρίτζερτον»- Ρεγκέ-Ζαν Πέιτζ, συμφωνεί: «Διάβασα το σενάριο και ήταν τόσο γεμάτο συναίσθημα και χιούμορ, ήταν τόσο γεμάτο συμπόνια και περιπέτεια και σκοπό που ήταν απίστευτα δύσκολο να πεις όχι. Είναι το είδος του έργου που ψάχνεις σαν ηθοποιός. Ψάχνεις να πάρεις κάτι που εξάπτει τη φαντασία σου, που σου δίνει κάτι που δεν έχεις ξαναδεί απαραίτητα. Σου δίνει έναν κόσμο στον οποίο θέλεις να βρεθείς. Και ελπίζω ότι το κοινό θα θέλει επίσης να βρεθεί εκεί».

«Είμαι ένας ενθουσιώδης Dungeon Master εδώ και μερικά χρόνια», λέει ο Χιου Γκραντ

Η αντίδραση του κοινού του Comic-Con, πάντως, στα δύο κλιπ και το τρέιλερ που κυκλοφόρησε online αμέσως μετά την εκδήλωση ήταν θετική: «Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι οι θαυμαστές. Εάν μπορούμε να τους κάνουμε ευτυχισμένους, τότε ξέρουμε ότι έχουμε πετύχει στο βασικό επίπεδο και μετά είναι να φέρουμε όλους τους άλλους», τόνισε από την πλευρά του ο Τζόναθαν Γκολντστάιν και πρόσθεσε πως «η ταινία έγινε για να αρέσει τόσο στους θαυμαστές όσο και στους μη. Επομένως, το να λαμβάνουμε κάποια θετική επιβεβαίωση από αυτό το πλήθος είναι πολύ σημαντικό, και ξέρουμε επίσης ότι αυτό θα είναι κάτι για τους ανθρώπους που δεν παίζουν το παιχνίδι».

Με σεβασμό στον κόσμο των Dungeons & Dragons

Βέβαια είναι εύκολο να κάνεις λάθος. Το 2000, ένα εξίσου ενθουσιώδες καστ και συνεργείο ποντάρισαν σε μια παραγωγή μεγάλου προϋπολογισμού, με την ελπίδα ότι η μεγάλη βάση θαυμαστών του παιχνιδιού θα διασφάλιζε ότι η ταινία τους «Dungeons and Dragons» θα συνδεόταν με το κοινό. Προέκυψε, όμως, μια αποτυχία, τόσο εμπορική όσο και σε επίπεδο κριτικών. Το ίδιο συνέβη και με τα δύο επόμενα σίκουελ.

Από αριστερά, Σοφία Λίλις, Μισέλ Ροντρίγκεζ και Κρις Πάιν

Για την Μισέλ Ροντρίγκεζ, η κινητήρια δύναμη ήταν η φροντίδα και η προσοχή που έδειξαν στην παραγωγή οι συντελεστές της ταινίας: «Είδα την τελευταία ταινία “Dungeons and Dragons”, και ήταν κάτι σαν απομίμηση κόμικ, ένα είδος αστείου, αλλά πραγματικά δεν ήταν τόσο αστείο. Δεν σεβάστηκε την παρακαταθήκη του μαγικού κόσμου των Dungeons & Dragons. Για μένα, κάποιος που απολαμβάνει πραγματικά το παιχνίδι και του αρέσει να παίζει ρόλους, και καταλαβαίνει πόσο όμορφο μπορεί να είναι, ήταν πραγματικά μαγικό να υπάρχουν αυτοί οι τύποι που έδωσαν τόση αγάπη. Θα μπορούσες να πεις ότι νοιάζονταν πραγματικά για αυτό που δημιουργούσαν, και το έκαναν με πολύ σεβασμό».

Το πραγματικά διασκεδαστικό trailer αποκαλύπτει το μεράκι και την αγάπη των συντελεστών. Απομένει να δούμε αν θα είναι έτσι ολόκληρη η ταινία, η πρεμιέρα της οποίαςαναμένεται στις 3 Μαρτίου 2023.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...