222
|

Πέθανε ο εκδότης Γιώργος Κουρής

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2018, 10:44

Πέθανε ο εκδότης Γιώργος Κουρής

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2018, 10:44

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Δευτέρας, σε ηλικία 81 ετών, ο Γιώργος Κουρής, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Το όνομά του συνδέθηκε με το φαινόμενο του λεγόμενου «Αυριανισμού», ενώ παροιμιώδης ήταν η ικανότητά του να δημιουργεί τηλεοπτικά κανάλια από το πουθενά.

Ο Γιώργος Κουρής γεννήθηκε το 1937 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς και ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στην τοπική εφημερίδα «Φωνή της Κεφαλονιάς» που ο ίδιος εξέδωσε μαζί με τον αδελφό του, Μάκη.

Μεταξύ άλλων ίδρυσε τις εφημερίδες «Νέα Εφημερίδα», «Αυριανή», «Φίλαθλος», «Star», «Δημοκρατικός Λόγος», «Νίκη» και «Kontra news», καθώς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ράδιο Αθήνα», «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και «Sprint fm».

Ηταν επίσης ιδρυτής του τηλεοπτικού σταθμού «Κανάλι 29» και μετά τη μετατροπή του στο σημερινό «Star Channel», το 1993, συνέχισε με το «Κανάλι 5» που μετεξελίχθηκε σε Alter Channel, και ακολούθως το Extra Channel. Το 2012 δημιούργησε το Kontra Channel και την ιστοσελίδα Kontranews.gr.

Ο Γιώργος Α. Κουρής  με τη σύζυγο του Ντίνα απέκτησαν έναν γιο, τον Ανδρέα, ο οποίος του χάρισε δυο εγγόνια, τον Γιώργο και την Ελένη.

Το τελευταίο αντίο για τον Γιώρο Κουρή, στο αγαπημένο του νησί, την Κεφαλονιά, σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

Βασίλης Λεβέντης και Ενωση Κεντρώων εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Κουρή. «Αποτελούσε μέλος της παλαιάς φρουράς των δημοσιογράφων. Το δε κενό που αφήνει δύσκολα θα καλυφθεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο συλλυπητήριο μήνυμα του κόμματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...