349
Ο Νίκος Δένδιας παρέπεμψε σε μία σύντομη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ που αναφέρεται στους ισχυρισμούς Ερντογάν | Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Ο Δένδιας απάντησε στα «μην τολμήσετε» του Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2020, 20:31
Ο Νίκος Δένδιας παρέπεμψε σε μία σύντομη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ που αναφέρεται στους ισχυρισμούς Ερντογάν
|Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Ο Δένδιας απάντησε στα «μην τολμήσετε» του Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2020, 20:31

Ένας πόλεμος προπαγάνδας φαίνεται πως διεξάγεται παράλληλα με τη στρατιωτικοποίηση της Ανατολικής Μεσογείου —έντονη παρουσία τουρκικών πολεμικών σκαφών που συνοδεύουν το «Oruc Reis» στον πλου του στη θαλάσσια περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ελληνικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν και κάνουν στρατιωτικά γυμνάσια με γαλλική φρεγάτα και ελικοπτεροφόρο κ.λπ. Ετσι, το βράδυ της Πέμπτης κάποιες νέες αινιγματικές ως προς τον στόχο τους δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε κομματική εκδήλωση ανέφερε: «Και σήμερα είπαμε “μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα”. Και έλαβαν την πρώτη απάντηση».

Τι ήθελε να πει ο… ποιητής; Ότι υπήρξε σύγκρουση; Ότι υπήρξε «ατύχημα» για το οποίο άλλωστε είχε προειδοποιήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ο Ερντογάν δεν διευκρίνισε ποια «απάντηση» έδωσε η Τουρκία στην Ελλάδα και για τι πράγμα. Μήπως για ένα φημολογούμενο συμβάν με τη φρεγάτα «Λήμνος», την οποία τουρκικά ΜΜΕ εμφάνιζαν «τσακισμένη», την ίδια ώρα που το πλοίο μας συμμετείχε μια χαρά στα γυμνάσια με το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό νοτιοανατολικά της Κρήτης;

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η απάντηση από ελληνικής πλευράς ήρθε το βράδυ της Πέμπτης.

To υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα υπονοούμενα του Ερντογάν, στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή»

Νωρίτερα, πάντως, ο τούρκος πρόεδρος είχε συνομιλία με τη γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους μάλιστα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να είπε στην κυρία Μέρκελ ότι είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από τις αρχές του διαλόγου, της δικαιοσύνης και του Διεθνούς Δικαίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...