373
O εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να αποδείξει τους ισχυρισμούς περί προβοκάτσιας για το χτύπημα στα γραφεία του κόμματος | ΙΝΤΙΜΕnews

ΠΑΣΟΚ προς Μαξίμου: Αν είναι προβοκάτσια αποδείξτε το

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2017, 12:04
O εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να αποδείξει τους ισχυρισμούς περί προβοκάτσιας για το χτύπημα στα γραφεία του κόμματος
|ΙΝΤΙΜΕnews

ΠΑΣΟΚ προς Μαξίμου: Αν είναι προβοκάτσια αποδείξτε το

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2017, 12:04

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης στην οποία γινόνταν λόγος για «προβοκατόρικη» επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση τη Φώφης Γεννηματά. «Δεν υπάρχει καμία προβοκάτσια, αλλά μία δολοφονική, τρομοκρατική επίθεση», οι δράστες της οποίας «ήθελαν νεκρούς», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ και χαρακτήρισε «ντροπή» να μιλούν κάποιοι για προβοκάτσια.

Στην ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για την επίθεση το βράδυ της Δευτέρας στα γραφεία του Κινήματος, γινόταν λόγος για «εγκληματική και προβοκατόρικη ενέργεια», την οποία έσπευσαν να αξιοποιήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «για μικροκομματικά οφέλη και φθηνή αντιπολίτευση», ενώ λίγο αργότερα «χτύπησε» και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος,  μέσω Twitter, λέγοντας ότι «κάτι θυμίζει παρακράτος».

Όπως υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά την απάντηση στα περί προβοκάτσιας την έδωσε σήμερα η αστυνομία με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης. «Είναι ντροπή να μιλούν για προβοκάτσια» και «απαράδεκτο να λένε ότι δεν χτυπήθηκε το ΠΑΣΟΚ, αλλά ότι χτυπήθηκαν τα ΜΑΤ», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Για μία ακόμη φορά, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς καταλόγισε βαριές ευθύνες στην κυβέρνηση για το λεγόμενο «άβατο» των Εξαρχείων, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία έχει εντολές να μην κυνηγάει τους δράστες στην περιοχή πέρα από ένα σημείο.

Με αφορμή τέλος, σχετικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Βουλή, η κυρία Γεννηματά τόνισε πως έχει βαρεθεί να ακούει ότι δεν υπάρχει εγκληματικότητα και ότι στο κέντρο κυκλοφορούν «χαρούμενοι τουρίστες». «Ευτυχώς που αυτοί οι τουρίστες δεν ήταν χθες το βράδυ στη Χαριλάου Τρικούπη», σχολίασε με νόημα.

«Φέρτε στοιχεία»

«Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι προβοκάτσια, οφείλει να δώσει στοιχεία και να αντιμετωπίσει το ζήτημα», διεμήνυσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σχολιάζοντας τόσο την ανακοίνωση της κυβέρνησής όσο και τη σχετική δήλωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Χρηστίδης, χαρακτήρισε απαράδεκτο «την ώρα που εμείς δεν κάνουμε καμία συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο, να λένε τέτοια πράγματα». «Είναι ντροπή», τόνισε και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ο υπουργός που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια της χώρας να μιλά για παρακράτος.

Ο κ. Χρηστίδης επανέλαβε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα. «Ο κύριος Τόσκας και δεν θέλει και δεν μπορεί. Έχει δείξει την ανεπάρκειά του, πρέπει να παραιτηθεί», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Χρηστίδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...