296
O σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός δίνει οδηγίες κατά τη διάρκεια των προβών | YouTube

Ετσι σκηνοθετεί ο Μαρμαρινός τη «Λυσιστράτη» για το Εθνικό

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2016, 08:57
O σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός δίνει οδηγίες κατά τη διάρκεια των προβών
|YouTube

Ετσι σκηνοθετεί ο Μαρμαρινός τη «Λυσιστράτη» για το Εθνικό

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2016, 08:57

Η περιέργεια και το ενδιαφέρον μεγαλώνουν όταν πρόκειται για την προετοιμασία της παράστασης «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού. Ο γνωστός σκηνοθέτης που επιτρέπει πάντα στο χιούμορ του να διαπερνά σαν λεπτή κλωστή τα έργα του –όσο δραματικούς ή εσωτερικούς τόνους και αν έχουν- ασχολείται για πρώτη φορά με τον Αριστοφάνη. Και το κάνει για το Εθνικό Θέατρο με νέα μετάφραση –του Δημήτρη Δημητριάδη- και εξαιρετικούς ηθοποιούς.

https://www.youtube.com/watch?v=IXqso62mKA0

Το Εθνικό Θέατρο έδωσε στη δημοσιότητα μέσα του Facebook ένα βίντεο από τα παρασκήνια. Βλέπουμε τον Αιμίλιο Χειλάκη, τη Λένα Κιτσοπούλου, την Μαρία Σκουλά τον Δημήτρη Βογιατζή, τον Θέμη Πάνου, την Αγλαΐα Παππά, την Αθηνά Μαξίμου, τη Λένα Παπαληγουρα κ.α. Η «Λυσιστράτη» είναι η τρίτη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου για τα φετινά Επιδαύρια και θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Αυγούστου.

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός έχει αφιερώσει την παράσταση στον ηθοποιό Μηνά Χατζησάβα που έφυγε πρόωρα από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά και στον Γιώργο Λούκο τον έως πέρυσι διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Εστιάζει, δε, σε μια από τις φράσεις του αριστοφανικού κειμένου που αναφέρουν: «Θα λέμε και θα κάνουμε μόνο τα καλά. Περίσσεψαν τα άσχημα και οι συνέπειές τους».

Untitled5
Σκίτσο από τα υλικά εργασίας για την προετοιμασία της παράστασης

Το βίντεο στη σελίδα του Εθνικού Θεάτρου στο Facebook συνοδεύεται από τους ακόλουθους στίχους της Λυσιστράτης: «Τί δ᾽ ἂν γυναῖκες φρόνιμον ἐργασαίατο ἢ λαμπρόν, αἳ καθήμεθ᾽ ἐξηνθισμέναι, κροκωτοφοροῦσαι καὶ κεκαλλωπισμέναι καὶ Κιμμερίκ᾽ ὀρθοστάδια καὶ περιβαρίδας;» (Μα οι γυναίκες πώς μπορούν κάτι καλό να κάνουν, και κάποια φρόνιμη δουλειά, που κάθονται και βάνουν στο σπίτι τους φτιασίδια, και κίτρινα φορέματα, και χίλια δυο στολίδια, που βάνουν και φουστάνια χωρίς ζώνη και παντουφλάκια ελαφρά;).

Untitled2
Ο Αιμίλιος Χειλάκης στις πρόβες, κρατώντας ένα ομοίωμα φαλλού

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...