455
Ο Χέιστινγκς, ο οποίος ίδρυσε το Netflix το 1997 ως υπηρεσία DVD-by-mail, έγραψε σε ανάρτησή του πως ήρθε «η κατάλληλη στιγμή να ολοκληρώσει τη διαδοχή του» | ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA/ETIENNE LAURENT

Παραιτήθηκε από CEO ο συνιδρυτής του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2023, 09:45
Ο Χέιστινγκς, ο οποίος ίδρυσε το Netflix το 1997 ως υπηρεσία DVD-by-mail, έγραψε σε ανάρτησή του πως ήρθε «η κατάλληλη στιγμή να ολοκληρώσει τη διαδοχή του»
|ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA/ETIENNE LAURENT

Παραιτήθηκε από CEO ο συνιδρυτής του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2023, 09:45

Την αποχώρησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Netflix ανακοίνωσε την Παρασκευή ο συνιδρυτής του μεγαλύτερου παρόχου συνδρομητικών διαδικτυακών τηλεοπτικών υπηρεσιών Ριντ Χέιστινγκς, καθώς η εταιρεία επιστρέφει σε ρυθμούς ανάπτυξης, έπειτα από μερικούς μήνες πτωτικής πορείας.

Η αποχώρηση του επιχειρηματία έφερε τον μέχρι πρότινος γενικό διευθυντή και διευθυντή σχεδιασμού προϊόντων Γκρεγκ Πίτερς στη θέση του συνδιευθύνοντα συμβούλου, μαζί με τον (Ελληνοαμερικανό) Τεντ Σαράντος, ο οποίος υπήρξε υπεύθυνος προγραμματισμού κατά το παρελθόν, αλλά προήχθη σε co-CEO, μαζί με τον Χέιστινγκς, το 2020.

Σύμφωνα με τον 62χρονο δισεκατομμυριούχο, ήρθε «η κατάλληλη στιγμή» για να αναλάβει εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου. Οπως δήλωσε, σκοπεύει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στις φιλανθρωπικές δραστηριότητές του, αν και θα «παραμείνει πολύ συγκεντρωμένος» στο κομμάτι της πορείας της εταιρείας του στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με τους Times, η απόφαση του Χέιστινγκς ελήφθη έπειτα από μια ασυνήθιστη χρονιά σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του Netflix στον χρηματιστηριακό τομέα, με τη μετοχή της πλατφόρμας να «παίρνει την κάτω βόλτα» αφότου η βάση των συνδρομητών κατέγραψε πτώση, για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία.

Αργότερα, όμως, οι μετοχές της εταιρείας ανέκαμψαν, καθώς ο όμιλος ακολούθησε μια «επιθετική» στρατηγική για να αναζωογονήσει τα οικονομικά του, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάλειψης της μακροχρόνιας αποστροφής που έτρεφε για τη διαφήμιση και της εισαγωγής εκπτωτικών πολιτικών τον Νοέμβριο.

Η πλατφόρμα κατάφερε μάλιστα να προσελκύσει 7,66 εκατ. νέους συνδρομητές μόλις το τελευταίο τρίμηνο, οπότε και κυκλοφόρησε ιδιαίτερα δημοφιλείς τίτλους, μεταξύ των οποίων τη σειρά «Χάρι και Μέγκαν», με πρωταγωνιστές τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ, και την ταινία «Glass Onion: Στα Μαχαίρια».

Τον Δεκέμβριο, οι ενεργοί συνδρομητές του Netflix σε όλον τον κόσμο έφταναν τα 233 εκατ., σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

Αφότου η είδηση της αποχώρησης του Χέιστινγκς έγινε γνωστή, οι μετοχές του Netflix εκτινάχθηκαν πάνω από 6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Η μετάβαση των καθηκόντων του στους Σαράντος και Πίτερς, στους οποίους ανέθετε ολοένα και περισσότερα διαχειριστικά καθήκοντα τα τελευταία δύο χρόνια, προετοιμάζοντάς τους, όπως αποκάλυψε, «ήταν ένα βάπτισμα του πυρός, λαμβάνοντας υπόψη την Covid και τις πρόσφατες προκλήσεις για την επιχείρησή μας», έγραψε ο Χέιστινγκς σε σχετική ανάρτησή του.

«Ομως, και οι δύο τα κατάφεραν απίστευτα καλά, διασφαλίζοντας ότι το Netflix συνεχίζει να βελτιώνεται και να αναπτύσσει μια σαφή πορεία, ώστε να επιταχύνει εκ νέου τα έσοδα και την κερδοφορία του. Ετσι, το διοικητικό συμβούλιο και εγώ πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να ολοκληρωθεί η διαδοχή μου», τόνισε.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Ριντ για το όραμά του στην ηγεσία, την καθοδήγηση και τη φιλία του τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια. Ολοι διδαχτήκαμε πολλά από τη διανοητική σχολαστικότητά του, την ειλικρίνεια και την προθυμία του να αναλαμβάνει μεγάλα στοιχήματα – και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για πολλά ακόμη χρόνια», ανέφερε από την πλευρά του ο Τεντ Σαράντος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...