210
Ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν | Reuters

Παραδοχή Ερντογάν: Απέσυρα το «Oruc Reis» για να γίνει διπλωματική προσέγγιση με την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2020, 21:13
Ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν
|Reuters

Παραδοχή Ερντογάν: Απέσυρα το «Oruc Reis» για να γίνει διπλωματική προσέγγιση με την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2020, 21:13

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραδέχτηκε πως το «Oruc Reis» αποσύρθηκε προκειμένου να δοθεί χώρος για διπλωματική προσέγγιση με την Ελλάδα.

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ανοιχτός σε μία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για μια συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό», είπε, «αλλά το ουσιαστικό είναι τι θα συζητηθεί και για ποιους λόγους θα συναντηθούμε».

Όπως σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η απόσυρση του ερευνητικού σκάφους έγινε για να επιτρέψει μια διπλωματική προσέγγιση με την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι τουρκικές επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν τελειώσει.

Ωστόσο, ο τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι το «Oruc Reis» θα επιστρέψει στην αποστολή του στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης.

Το ίδιο υποστήριξε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk.

Όπως είπε, η συντήρηση του πλοίου μπορεί να διαρκέσει «μερικές εβδομάδες». «Αφού ολοκληρωθεί η συντήρηση, θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας με αποφασιστικότητα», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν έστρεψε παρόλα αυτά τα πυρά του κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με αφορμή την επίσκεψή της στο Καστελλόριζο.

«Αν η Πρόεδρος της Ελλάδας έρχεται στο Καστελλόριζο και κάνει επίδειξη δύναμης, τότε εμείς θα κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη» είπε και τόνισε πως «με αυτά που κάνει στο Καστελόριζο» η Ελλάδα, η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα είναι δύσκολη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...