313
Τσίπρας και Γεννηματά στο Μέγαρο Μαξίμου, σε φωτογραφία αρχείου | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

«Οχι» του ΚΙΝΑΛ στο κάλεσμα Τσίπρα ενόψει ευρωεκλογών

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 20:16
Τσίπρας και Γεννηματά στο Μέγαρο Μαξίμου, σε φωτογραφία αρχείου
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

«Οχι» του ΚΙΝΑΛ στο κάλεσμα Τσίπρα ενόψει ευρωεκλογών

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 20:16

Στο κενό πέφτει – όπως αναμένονταν – το κάλεσμα Τσίπρα για «μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων εναντίον της Ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού», ενόψει ευρωεκλογών σε ό,τι αφορά στο Κίνημα Αλλαγής.

Σε μια πρώτη αντίδραση, η Χαριλάου Τρικούπη και το ΚΙΝΑΛ απαντούν με κάθετα απορριπτικό τρόπο: «Ο Τσίπρας δεν είναι ούτε κεντροαριστερός, ούτε προοδευτικός» έλεγαν στελέχη κοντά στην Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο iefimerida.gr.

Έσπευδαν μάλιστα να προσθέσουν με σκληρή γλώσσα ότι ο κ. Τσίπρας «είναι επικεφαλής ενός μορφώματος χωρίς πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα». Ένα μόρφωμα που «καλύπτει τον χώρο από την Ακροδεξιά και την καραμανλική Δεξιά, μέχρι την ιδεοληπτική Αριστερά και… περιτρίμματα της Κεντροαριστεράς».

Για να καταλήξουν οι ίδιοι κύκλοι: «Δεν υπάρχει καμία πολιτική και προγραμματική βάση σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα».

Το κάλεσμα στις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές για σύμπηξη ενός μετώπου ενόψει ευρωεκλογών είχε απευθύνει νωρίτερα ο κ. Τσίπρας μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός μίλησε για ένα «πλατύ κάλεσμα για την δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου και συμπαράταξης» που απευθύνεται σε «όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, κόμματα συλλογικότητες και πολίτες». Στόχος, όπως είπε ο κ. Τσίπρας είναι να αποτραπεί -ενόψει των κρίσιμων ευρωπαϊκών εκλογών – η άνοδος, η επέλαση της Ακροδεξιάς με ό,τι συνέπειες θα έχει αυτό για την δημοκρατία αλλά και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες επιλογές.

«Η απεύθυνση είναι πλατιά και αφορά όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο της προόδου προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτοί οι δύο μεγάλοι κίνδυνοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. Ερωτηθείς συγκεκριμένα αν ευελπιστεί να ανταποκριθούν στο κάλεσμα αυτό η Φώφη Γεννηματά ή ο Σταύρος Θεοδωράκης, αρκέστηκε να πει ότι η πρότασή του «είναι ειλικρινής και απευθύνεται σε όσους αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί και αναγνωρίζουν ως μέγιστο διακύβευμα της εποχής αυτούς τους δύο κινδύνους» (ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερες επιλογές) όπως είπε.

Τέλος, ερωτηθείς αν θα έχουμε και εθνικές εκλογές τον Μάιο, απάντησε: «Έχουμε ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου και αυτοδιοικητικές εκλογές την ίδια ημέρα»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...