276
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπίναν | ΥοuΤube

«Ουδέν σχόλιον» η απάντηση της Κομισιόν για την επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2022, 15:21
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπίναν
|ΥοuΤube

«Ουδέν σχόλιον» η απάντηση της Κομισιόν για την επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2022, 15:21

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπίναν απέφυγε να σχολιάσει την προσωπική επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη, που συνεχίστηκε και την Τρίτη (εδώ) διά στόματος του κυβερνητικού εταίρου του τούρκου προέδρου, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Σε γενικές γραμμές προωθούμε και ενθαρρύνουμε την καλή συνεργασία μεταξύ ηγετών, ειδικότερα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και ελπίζουμε ότι το θετικό κλίμα θα επανέλθει και θα αντικατοπτριστεί σε δηλώσεις και δράσεις στην περιοχή», αρκέστηκε να πει η κυρία Σπίναν κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στις Βρυξέλλες.

Σε άλλη ερώτηση ωστόσο για το ζήτημα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και το άνοιγμα των Βαρωσίων από τους Τούρκους, μετέφερε την ανησυχία της Επιτροπής

«Παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις με μεγάλη ανησυχία», είπε, σημειώνοντας ότι τόσο η τουρκική κυβέρνηση, όσο και η ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας γνωρίζουν πολύ καλά τη θέση της ΕΕ για τα Βαρώσια.

«Συνεχίζουμε να καθοδηγούμαστε από τα σχετικά ψηφίσματα ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, βάσει των οποίων η όποια απόπειρα για εγκατάσταση σε οποιοδήποτε μέρος της πόλης, από μη κατοίκους της, είναι μη αποδεκτή. Καμία δράση δεν πρέπει να αναληφθεί στα Βαρώσια, εάν δεν είναι συμβατή με αυτά τα ψηφίσματα. Το άνοιγμα νέων τμημάτων της παραλίας ή η προετοιμασία για τη θερινή περίοδο, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, είναι ένα ακόμα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση», τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν

Η ΕΕ, κατέληξε η Ντάνα Σπίναν, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, υπογραμμίζει την ανάγκη να αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, καθώς και νέες προκλήσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εντάσεις στο νησί και να εκτροχιάσουν τις εν εξελίξει προσπάθειες για την εξεύρεση κοινού εδάφους για τη διευθέτηση του Κυπριακού, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...