228
Πελέ, το «Μαύρο Διαμάντι» της Σάντος | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ουδείς προφήτης στον τόπο του, ούτε καν ο Πελέ

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2019, 22:03
Πελέ, το «Μαύρο Διαμάντι» της Σάντος
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ουδείς προφήτης στον τόπο του, ούτε καν ο Πελέ

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2019, 22:03

Φόρεσε την φανέλα της για 17 συναπτά έτη και όμως ακόμη και αυτός, ο ίδιος ο «Βασιλιάς» Πελέ, δεν αναγνωρίζεται πλήρως στην γενέτειρά του, την Βραζιλία.

Όπως σημειώνουν τα ΜΜΕ της λατινοαμερικανικής χώρας, τελικά δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση του προέδρου Ζοσέ Κάρλος Πέρεζ να προστεθεί ένα βασιλικό στέμμα [καθώς το παρατσούκλι του Πελέ όταν έπαιζε, ήταν «Rei» δηλαδή «Βασιλιάς»] πάνω από το έμβλημα της θρυλικής βραζιλιάνικης ομάδας Σάντος, τιμώντας με τον τρόπο αυτό έναν αθλητή που συνέδεσε το όνομα του με την ιστορία της.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, επειδή η πρόταση έπρεπε να περάσει ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της Σάντος, βρέθηκε ένας από το Δ.Σ. που τελικά αποφάνθηκε πως «όχι» -και κατόπιν θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, για ευνόητους λόγους.

Γεννημένος στις 23 Οκτωβρίου 1940 στην πόλη Τρες Κορασόες, ο Πελέ έκανε το ντεμπούτο του με την Σάντος το 1956, σε ηλικία 16 ετών και από τότε θα φορέσει την φανέλα της για τα 17 επόμενα χρόνια, μέχρι το 1973.

Με την ομάδα της καρδιάς του θα πανηγυρίσει δυο Διηπειρωτικά, δυο Κόπα Λιμπερταδόρες, έξι πρωταθλήματα Βραζιλίας και δέκα πρωταθλήματα της περιφέρειας του Σάο Πάολο.

Πριν μερικούς μήνες πάντως, η Σάντος κυκλοφόρησε μια επετειακή, χρυσή φανέλα για να τον τιμήσει, με απώτερο στόχο να μπει και το στέμμα, ένα σχέδιο που τελικά δεν ευοδώθηκε, καθώς ακόμη και στην Βραζιλία, ουδείς ποδοσφαιρικός προφήτης στον τόπο του…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...