176
Από τη μεταγωγή των συλληφθέντων στον ανακριτή | ΥouTube/ΕΡΤ

Ομερτά από τους συλληφθέντες για το ξεκαθάρισμα της Greek Mafia – οδηγήθηκαν στη φυλακή

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2024, 16:36
Από τη μεταγωγή των συλληφθέντων στον ανακριτή
|ΥouTube/ΕΡΤ

Ομερτά από τους συλληφθέντες για το ξεκαθάρισμα της Greek Mafia – οδηγήθηκαν στη φυλακή

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2024, 16:36

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 39 και 21 ετών αντίστοιχα, για την υπόθεση της Greek Mafia. Προηγουμένως, στις απολογίες τους, όπως έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, μίλησε και πάλι ο άγραφος νόμος της σιωπής.

Συγκεκριμένα, απολογούμενος ο 39χρονος φέρεται να αρνήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής -η γνωστή ομερτά δηλ.-  ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος -που αντιμετωπίζει και αυτός κακουργηματικές κατηγορίες- αρνήθηκε κάθε εμπλοκή σε συμβόλαια θανάτου κτλ.

Αμφότεροι έχουν ταυτοποιηθεί ως φυσικοί αυτουργοί των δολοφονιών του «θείου Τζο» της Greek Mafia, Γιάννη Σκαφτούρου, στα Σκούρτα Βοιωτίας, τον Απρίλιο 2022 και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, τον περασμένο Ιούνιο, στον Κορυδαλλό, όπως επίσης για τις απόπειρες δολοφονίας κατά του Μαυρόπουλου στην Κατερίνη και δυο συγγενικών προσώπων του Γιάννη Σκαφτούρου.

Ενας ακόμη συλληφθείς, 21 ετών, ο οποίος απολογήθηκε για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της λαθρεμπορίας, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Οπως υποστήριξε,  δεν έχει καμία σχέση με τους άλλους συγκατηγορουμένους του, αρνούμενος τις κατηγορίες σε βάρος του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...