233
Η Ντίλαν Γέσιλγκοζ-Ζεγκέριους κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους (φωτογραφία αρχείου) | EPA/JEROEN JUMELET

Ολλανδία: Ποινικό αδίκημα η νεκροφιλία για να τιμωρούνται οι δράστες

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2023, 15:16
Η Ντίλαν Γέσιλγκοζ-Ζεγκέριους κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους (φωτογραφία αρχείου)
|EPA/JEROEN JUMELET

Ολλανδία: Ποινικό αδίκημα η νεκροφιλία για να τιμωρούνται οι δράστες

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2023, 15:16

Ποινικό αδίκημα θα γίνει η νεκροφιλία στην Ολλανδία, διότι οι ισχύοντες νόμοι δεν προσφέρουν προστασία στους νεκρούς -ή μάλλον στους συγγενείς τους.

Οπως ανέφεραν οι Times, η νέα νομοθεσία είναι αποτέλεσμα της εκστρατείας των συγγενών μιας 76χρονης γυναίκας, το πτώμα της οποίας κακοποιήθηκε σεξουαλικά από έναν άνδρα στο νεκροτομείο.

Παρόλο που ο δράστης ομολόγησε την πράξη του πριν από δύο χρόνια, δεν μπορούσε να καταδικαστεί ή να αναγκαστεί να υποβληθεί σε θεραπεία για πιθανή σεξουαλική διαταραχή, επειδή δεν θεωρήθηκε ότι είχε διαπράξει κάποιο έγκλημα.

«Είναι καιρός να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι η σεξουαλική και άλλες μορφές σωματικής βεβήλωσης δεν είναι αποδεκτές στην κοινωνία μας», δήλωσε η Ντίλαν Γέσιλγκοζ-Ζεγκέριους, η ολλανδή υπουργός Δικαιοσύνης.

Μέχρι τώρα, σύμφωνα με την ολλανδική νομοθεσία, η σεξουαλική κακοποίηση νεκρών μπορούσε να διωχθεί μόνο έμμεσα, ως «ζημιά» σε ένα σώμα, η οποία μάλιστα, ήταν δύσκολο να αποδειχθεί.

Η σεξουαλικοποίηση ενός νεκρού με φωτογραφίες ή βίντεο θα θεωρείται παρενόχληση του πτώματος με τη νέα νομοθεσία.

Ο Μπας ντε Βίλντε, ερευνητής που συνέταξε επίσημη έκθεση η οποία προέτρεψε για την αλλαγή του νόμου, δήλωσε ότι οι περιπτώσεις νεκροφιλίας είναι σπάνιες αλλά προκαλούν μεγάλη οδύνη.

«Πολύ λίγες περιπτώσεις νεκροφιλίας έχουν έρθει στο φως. Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των περιστατικών. Πρόκειται για μια συμπεριφορά που είναι τόσο σοβαρή και έχει τόσο σοβαρές συνέπειες για τους οικείους, ώστε θα έπρεπε να τιμωρείται αυστηρά ακόμα και αν συνέβαινε μόνο μία φορά κάθε 10 χρόνια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...