370
Η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα, μάς είπε ο Εντι Ράμα, το ερώημα όμως είναι αν το ίδιο ισχύει και για τη δική του | SOOC

Στο Γαλάτσι τελικά η ομιλία Ράμα την Κυριακή στους ομοεθνείς του

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2024, 16:33
Η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα, μάς είπε ο Εντι Ράμα, το ερώημα όμως είναι αν το ίδιο ισχύει και για τη δική του
|SOOC

Στο Γαλάτσι τελικά η ομιλία Ράμα την Κυριακή στους ομοεθνείς του

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2024, 16:33

Το κλειστό του Γαλατσίου «κλείδωσε» τελικά για την ομιλία του αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στους ομοεθνείς του την Κυριακή, 12 Μαΐου, έπειτα από σειρά διαβουλεύσεων που πήγαν να πάρουν τη μορφή σίριαλ για το πού θα φιλοξενηθεί η εκδήλωση.

Η ενόχληση της Αθήνας για την «άκαιρη και αχρείαστη» όπως επισήμως χαρακτηρίζεται, έλευση Ράμα. είναι πάντως δεδομένη, όπως αποτυπώθηκε και στις σχετικές δηλώσεις, διαδοχικά, του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Απαντώντας ωστόσο στις φωνές για απαγόρευση της συγκεκριμένης συνάθροισης, ο κ. Γεραπετρίτης κατέστησε σαφές  πως «δεν θα την εμποδίσουμε, αλλά θα παρέχουμε την ασφάλεια που απαιτείται».

Ο ίδιος ο Ράμα εξέφρασε την έκπληξή του για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, επικαλούμενος στη σχετική ανάρτησή του (δείτε τη κάτω) τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι «η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα όπου ηγέτες από άλλα δημοκρατικά έθνη μπορούν να επισκεφθούν, να συναντηθούν με συμπατριώτες τους και να τους επαινέσουν για τη σκληρή δουλειά τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους όχι μόνο στη χώρα που κατοικούν, αλλά και στην πατρίδα τους».

« Η έντονη αντίθεση στις απόψεις για το ίδιο θέμα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό», σχολίασε δηκτικά ο αλβανός πρωθυπουργός που κατά τα άλλα διαβεβαιώσε ότι  η επίσκεψή του στην Αθήνα την Κυριακή, «δεν σχετίζεται με τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας, τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα ή οποιεσδήποτε συγκεκριμένες αφηγήσεις που μπορεί να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτικών αλλά δεν περιλαμβάνονται στην κυβερνητική ατζέντα της Αλβανίας».

Κατά πληροφορίες, η αλβανική πλευρά είχε ζητήσει εξαρχής το Γαλάτσι για την ομιλία Ράμα, ή το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αίτημα που σε πρώτη φάση δεν ικανοποιήθηκε.

Τελικά όμως, όπως μετέδωσε και το Mega, o εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο κλειστό του Γαλατσίου όπου και υπολογίζεται να παραβρεθούν περίπου 5 με 6 χιλιάδες άτομα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...