287
«Μάσκα -και ζακέτα- να βάλεις»: Μητέρα στο Αμστερνταμ βοηθά τον γιο της να προστατευτεί | REUTERS/Eva Plevier/File Photo

Ολλανδία: Κλείνουν μπαρ και εστιατόρια από τις 10 μ.μ. λόγω κορονοϊού, ευρεία χρήση μάσκας

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 09:25
«Μάσκα -και ζακέτα- να βάλεις»: Μητέρα στο Αμστερνταμ βοηθά τον γιο της να προστατευτεί
|REUTERS/Eva Plevier/File Photo

Ολλανδία: Κλείνουν μπαρ και εστιατόρια από τις 10 μ.μ. λόγω κορονοϊού, ευρεία χρήση μάσκας

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 09:25

Μια σειρά νέων αυστηρών μέτρων, όπως ο περιορισμός των μετακινήσεων και το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων από νωρίς, ανακοίνωσε η ολλανδική κυβέρνηση, με στόχο να αναχαιτίσει την εξάπλωση της Covid-19.

Η χώρα είναι μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, με αριθμό νέων μολύνσεων από τον κορονοϊό που ξεπερνά αυτόν του Απριλίου. Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι τα κρούσματα θα φτάσουν ακόμη και τα 5.000 ημερησίως, από τα 2.914 που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

Σε ανακοινώσεις του χθες, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε είπε ότι από σήμερα Τρίτη και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν στις 22.00. Προέτρεψε επιπλέον τους πολίτες να εργάζονται «όσο περισσότερο μπορούν» από το σπίτι τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Ακόμα, δεν θα επιτρέπεται η παρουσία κοινού σε αθλητικές διοργανώσεις για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Αλλά ακόμη και μέσα σε κατοικίες, στις κοινωνικές συγκεντρώσεις (όπως τα πάρτι), θα πρέπει να αποφεύγεται η παρουσία περισσοτέρων των τριών ανθρώπων, ανέφερε το BBC.

Η κατάσταση είναι πιο δύσκολη στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το Αμστερνταμ, το Ρότερνταμ και τη Χάγη. Οι Αρχές συστήνουν πλέον την αποφυγή των μη αναγκαίων ταξιδιών ανάμεσα στις τρεις πόλεις.

Με τα νέα μέτρα, η μάσκα γίνεται υποχρεωτική, πέρα από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα καταστήματα και στις τρεις μεγάλες πόλεις, ενώ οι καταστηματάρχες θα έχουν τη δυνατότητα να αρνούνται την είσοδο σε όσους πελάτες δεν φορούν μάσκες.

Σε δηλώσεις του προ ημερών ο Ρούτε απέρριψε την ιδέα της επιβολής ενός δεύτερου lockdown. Κατά το πρώτο κύμα την άνοιξη, η Ολλανδία είχε επιλέξει την οδό ενός «έξυπνου lockdown» και απέφυγε τα πιο αυστηρά μέτρα. «Η Ολλανδία είναι ώριμη χώρα, οι κάτοικοί της χαίρονται να τους φέρονται σαν ενηλίκους», είχε εξηγήσει τότε σε μήνυμά του ο Μαρκ Ρούτε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...