365
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Οικονόμου: Ολίσθημα Πολάκη, συνιστά οιονεί εκτροπή – να αποδοκιμάσει ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 15:33
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Οικονόμου: Ολίσθημα Πολάκη, συνιστά οιονεί εκτροπή – να αποδοκιμάσει ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 15:33

Την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, προκάλεσαν οι νέες βολές του Παύλου Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης, με δηλώσεις περί ανάγκης «εθελουσίας εξόδου» των μεγαλύτερων σε ηλικία δικαστών, αλλά και τις γνωστές «απειλές» του τύπου «η δεύτερη φορά [Αριστερά] θα είναι αλλιώς» κ.τ.λ.

Μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα τη Δικαιοσύνη που διοργάνωσε στην Καισαριανή ο πατέρας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, Στέλιος, ο Παύλος Πολάκης μίλησε για το πώς πρέπει να είναι «η δεύτερη φορά Αριστερά» – «την άλλη φορά», είπε, «πρέπει να είναι αλλιώς» και για να είναι αλλιώς, «πρέπει να αλλάξουμε σκοπό» και «αντί να είναι σιγανός συρτός, πρέπει να γίνει πεντοζάλης»- ενώ μοιράστηκε και τις σκέψεις του για την… ανανέωση του δικαστικού Σώματος.

Στο πλαίσιο αυτό και επικαλούμενος το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», πρότεινε τη δημιουργία δεύτερης Σχολής Δικαστών. «Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου γι αυτούς που είναι πάνω από 58, 59, 60 ετών, και με γενναιόδωρο πρόγραμμα εθελουσίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Χανίων που εν τω μεταξύ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο της ανακρίτριας, την ημέρα της απολογίας του κατηγορούμενου για τέσσερα κακουργήματα εκδότη-δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Στη δήλωσή του για τη νέα παρέμβαση Πολάκη, ο Γιάννης Οικονόμου κάνει λόγο για «ευθεία βολή στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία» και «ολίσθημα Πολάκη» που «συνιστά οιονεί εκτροπή», καλώντας προσωπικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να αποδοκιμάσει «έργω και λόγω» τα λεγόμενα του βουλευτή του.

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ως εξής:

«Ο κ. Παύλος Πολάκης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, προέβη σε απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης, οι οποίες συνιστούν ευθεία βολή στο Σύνταγμα και την Δημοκρατία στη χώρα μας. Το ολίσθημα του κ. Πολάκη συνιστά οιονεί εκτροπή και καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει έργω και λόγω τα λεγόμενα του βουλευτή του, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος στη γραμμή της εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν το πράξει, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι συμφωνεί με το περιεχόμενο της τοποθέτησης του κ. Πολάκη και μοιράζεται μαζί του την ευθύνη. Σε μια τέτοια περίπτωση προσβάλει βαθύτατα το θεσμικό ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελληνικής Δημοκρατίας, επιδεικνύοντας ασυγχώρητη ασέβεια προς μια από τις τρεις θεμελιώδεις εξουσίες της ελληνικής Πολιτείας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...