454
| INTIMEnews

Οικονόμου για υπόθεση Λιγνάδη: Αθλια απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης από ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2022, 13:37
|INTIMEnews

Οικονόμου για υπόθεση Λιγνάδη: Αθλια απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης από ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2022, 13:37

Αθλια προσπάθεια στυγνής πολιτικής εκμετάλλευσης της δικαστικής απόφασης για τον Δημήτρη Λιγνάδη και απόπειρα απαξίωσης της ίδιας της Δικαιοσύνης, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση για τα συνθήματα σε καλλιτεχνκές εκδηλώσεις με αφορμή την αποφυλάκιση του καταδικασθέντος σκηνοθέτη για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε πάντως «εύλογο» τον προβληματισμό της κοινωνίας για την απόφαση του δικαστηρίου καθώς όπως είπε «αναρωτιέται ( η κοινωνία) πώς είναι δυνατόν κάποιος να προφυλακίζεται, να καταδικάζεται και τελικά να αφήνεται ελεύθερος».

«Οι πολίτες δεν είναι δικαστές και δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν», παρατήρησε και έκανε λόγο για απόπειρα απαξίωσης της Δικαιοσύνης και χυδαία απόπειρα ταύτισης του Δημήτρη Λιγνάδη με την κυβέρνηση.

«Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας  έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για δύο βιασμούς και του χορήγησε αναστολή με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή του δυνάμει του νόμου 3904 του 2010. Εάν η Δικαιοσύνη είχε τη δυνατότητα να κρίνει βάσει των αλλαγών που έγιναν από τον ΠΚ επί ΝΔ η ποινή θα ήταν ισόβια και άρα δεν θα υπήρχε δυνατότητα αναστολής», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Οπως υπενθύμισε, με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα το 2019 το αδίκημα του βιασμού στην βασική του μορφή τιμωρούνταν με 5-15 έτη κάθειρξη, ενώ για πρώτη φορά η παρούσα κυβέρνηση με την αλλαγή του ΠΚ τροποποίησε τον βιασμό ανηλίκου με αποκλειστική ποινή τα ισόβια.

«Αν θέλουμε να έχουμε μια δημοκρατική πολιτεία οφείλουμε να προστατεύουμε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ο δημοκράτης είναι υπέρμαχος της δικαιοσύνης άσχετα αν οι αποφάσεις είναι υπερ ή κατά των απόψεών του. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη αλά καρτ ανάλογα με το αν εξυπηρετεί τα συμφέροντά του», σχολίασε ο κ. Οικονόμου καλώντας τους πολιτικούς   να είναι πιο εγκρατείς και υπεύθυνοι ειδικά όταν γνωρίζουν τον Ποινικό Κώδικα.

Και εξαπολύοντας επίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε πως όταν ο  αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζεται ότι κάποιος αποφυλακίζεται επειδή είναι κολλητός της εξουσίας, «τότε αυτό είναι ο ορισμός της τοξικότητας».

«Η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης γιατί έτσι στηρίζουμε τη Δημοκρατία γιατί αν δώσουμε χώρο σε λαϊκά δικαστήρια και αυτόκλητους εισαγγελείς θα βρεθούμε ένα βήμα από την εκτροπή» προειδοποίησε  ο Γιάννης Οικονόμου και αν υπάρχει πολιτικό ίχνος στην υπόθεση Λιγνάδη, πρόσθεσε, αυτό είναι η αχρεία απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει πολιτική χροιά σε μια δικαστική υπόθεση.

«Η κυβέρνηση κατανοεί και σέβεται απόλυτα τις ανησυχίες των πολιών. Εχουμε παιδιά και είναι αδιανόητο ότι θα δείχναμε στήριξη ή ανοχή σε ενόχους για τέτοια ειδεχθή εγκλήματα. Η στάση είναι απόλυτη και κρυστάλλινη ανεξαρτήτως αν ο ένοχος βιασμού είναι σκηνοθέτη, ντράμερ, αλλοδαπός ή έλληνας επώνυμος και ανώνυμος», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σε αυτή τη στάση, κατέληξε, «δεν μείναμε στα λόγια. Παλέψαμε να σπάσουμε το απόστημα της ενδοοικογενειακής βίας πάντα με σεβασμό στα δικαιώματα και στη Δικαιοσύνη γιατί ο δρόμος της ρωμαϊκής αρένας οδηγεί την κοινωνία στον γκρεμό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...