187
Σκηνή από το ανεκδιήγητο βρετανικό ριάλιτι ζευγαρώματος «Love Island» που σημειώνει υψηλή τηλεθέαση | ITV

Οι Βρετανοί θέλουν να χτυπήσουν το Netflix με ένα… «Britflix»

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2019, 16:28
Σκηνή από το ανεκδιήγητο βρετανικό ριάλιτι ζευγαρώματος «Love Island» που σημειώνει υψηλή τηλεθέαση
|ITV

Οι Βρετανοί θέλουν να χτυπήσουν το Netflix με ένα… «Britflix»

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2019, 16:28

Αποφασισμένη να μην καθίσει άλλο με σταυρωμένα χέρια απέναντι στους κολοσσούς Netflix και Amazon Video που μονοπωλούν παγκοσμίως το ενδιαφέρον των (τηλε)θεατών, είναι η Βρετανία. Οπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου, το βρετανικό δίκτυο ITV σκοπεύει να επενδύσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, 65 εκατομμύρια στερλίνες (76 εκατομμύρια ευρώ), προκειμένου να κονταροχτυπηθεί με τους made in USA βασιλιάδες των υπηρεσιών streaming, Netflix και Amazon Video.

Το ITV ανακοίνωσε λοιπόν, ότι πρόκειται να βάλει στο παιχνίδι και το BBC, προκειμένου να δημιουργήσει μία υψηλών προδιαγραφών συνδρομητικού τύπου τηλεόραση.

Υπολογίζεται ότι περισσότερα από δέκα εκατομμύρια βρετανικά νοικοκυριά έχουν συνδρομή στο Netflix και στο Amazon. Στη νέα εποχή του «Britflix», εκτός από παλιότερες και νέες τηλεοπτικές σειρές, θα υπάρχουν και επιτυχημένα τάλεντ σόου και ριάλιτι, όπως το «Love Island» και το «Britain’s Got Talent» – το αντίστοιχο του «Ελλάδα έχεις ταλέντο».

Πώς όμως επηρεάζει το ενδεχόμενο του Brexit αυτά τα φιλόδοξα σχέδια τηλεοπτικού επεκτατισμού; Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μία ανασφάλεια και αναβλητικότητα από την πλευρά των διαφημιστών.

Οπως όλα δείχνουν λοιπόν, όλο και περισσότερα χρήματα επενδύονται, προκειμένου να μας κρατήσουν δέσμιους της μυθοπλασίας του καναπέ και των ατέλειωτων ωρών streaming.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...