1212
Ο Αλεκ Μπόλντουιν ως Ντόναλντ Τραμπ. | YouTube

Οι σταρ θρηνούν για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ

Κιάρα Σουγκανίδου Κιάρα Σουγκανίδου 11 Νοεμβρίου 2016, 15:53
Ο Αλεκ Μπόλντουιν ως Ντόναλντ Τραμπ.
|YouTube

Οι σταρ θρηνούν για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ

Κιάρα Σουγκανίδου Κιάρα Σουγκανίδου 11 Νοεμβρίου 2016, 15:53

Ο αμερικανός ηθοποιός Αλεκ Μπόλντουιν ήταν τις τελευταίες εβδομάδες μοναδικός ως Ντόναλντ Τραμπ στο «Saturday Night Live». Υποδύθηκε τον σεξιστή, τραμπούκο και ηλίθιο Τραμπ εκθέτοντας στο τηλεοπτικό κοινό όλα τα μειονεκτήματα του ρεπουμπλικανού υποψηφίου. Προφανώς δεν έπεισε αρκετούς…

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν άρχισε να διαφαίνεται πως ο Τραμπ θα ήταν ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, σχολίασε απογοητευμένος στο Twitter: «Ο δισεκατομμυριούχος ρεπουμπλικάνος επιχειρηματίας είναι κοντά στη νίκη και οι παγκόσμιες αγορές σκάνε. Ολος δικός σου Αμερική. Ολος δικός σου».

Όταν βεβαιώθηκε το αποτέλεσμα, ο Αλεκ Μπόλντουιν, προέβη στο εξής σχόλιο: «Νομίζω πως πρέπει να επικεντρωθούμε στις οικογένειές μας. Να αγαπάμε αυτούς που μπήκαν στη ζωή μας και χρειάζονται τη φροντίδα μας. Επίσης να σεβαστούμε την υγεία, τη δουλειά και την πίστη μας. Το αμερικανικό πολιτικό σύστημα έσπασε. Πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτό για λίγο καιρό. Όπως το έθεσε ο Κοριολανός: “Υπάρχει κόσμος και αλλού”. Και η Ιταλία επεβίωσε του Μπερλουσκόνι».

Επίσης ο ηθοποιός Κρις Εβανς, γνωστός από τον ρόλο του ως Κάπτεν Αμέρικα στο σύμπαν της Marvel, δεν έκρυψε τα νεύρα του το βράδυ των αποτελεσμάτων: «Αυτή είναι μια ενοχλητική νύχτα για την Αμερική», έγραψε στο Twitter.

O συμπρωταγωνιστής του Εβανς στην κινηματογραφική σειρά «Avengers», Μαρκ Ράφαλο, γνωστός και για την ακτιβιστική του δράση, δεν ήταν μελαγχολικός. Ηταν έξαλλος! «Πολεμήστε. Σηκώστε κεφάλι αδέλφια μου» έγραψε στο Twitter, μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα.

Και ακολούθησαν μια σειρά από δημόσιες τοποθετήσεις του για το γεγονός ότι η λαϊκή ψήφος δεν εισακούστηκε – περισσότεροι Αμερικανοί ψήφισαν τη Χίλαρι – και για το πώς η σκοτεινή περίοδος Τραμπ θα γεννήσει μια νέα εποχή προόδου για τις ΗΠΑ. «Το σκοτάδι πριν την αυγή» έγραψε. Επίσης συμπαραστάθηκε στους νεαρούς που για δεύτερη νύχτα κατέβηκαν στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο και του Λος Αντζελες για να διαμαρτυρηθούν.

Η θρυλική Μπάρμπαρα Στρέιζαντ από την πλευρά της, δεν ήταν έξαλλη, ήταν απαρηγόρητη. «Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν πώς νιώθω τώρα» είπε. Και την Πέμπτη ανήρτησε στο Twitter έναν πίνακα που εξηγεί τι συνέβη στις ΗΠΑ την τελευταία φορά που είχαν ρεπουμπλικανό πρόεδρο και ελεγχόμενο το Κογκρέσο από τους Ρεπουμπλικανούς: ύφεση στην οικονομία, πόλεμοι και καταστροφές…

Αλλοι το πήγαν πιο μακριά. Ή μάλλον πήγαν τον εαυτό τους πιο μακριά. Ο δημοφιλής κωμικός Τζος Γκαντ έγραψε στο Twitter: «Ψάχνω καλό μεσίτη στον Καναδά».

O Πατ Οσβαλντ, ένας από τους καλύτερους κωμικούς της νέας γενιάς, έφτιαξε ένα χιουμοριστικό βίντεο στο πλαίσιο του «Late Show» του Στίβεν Κολμπέρτ. Παρουσίασε μια κάλτσα ως επαναστατικό προϊόν για να μπορείς να το βουλώσεις όταν θέλεις να ουρλιάξεις λόγω του Τραμπ…

Και ενώ έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα δημοσιεύματα με την ευχή ο Τζορτζ Κλούνι να θέσει υποψηφιότητα για επόμενος πρόεδρος και να σωθεί η Αμερική, η Lady Gaga, η Μαντόνα, η Κέιτι Πέρι, ο Μπον Τζόβι, ο Μπρους Σπρίνγκστιν και πολλοί άλλοι, εκφράζουν την οργή και την απογοήτευσή τους με πλείστους τρόπους.

Untitled-3
Ο αμερικανός ντοκιμαντερίστας Μαικλ Μουρ έγραψε ανοιχτή επιστολή προς τους ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου, στην οποία τους αποδίδει ευθύνες

Ο ενδιαφέρων και «στρατευμένος» ντοκιμαντερίστας Μάικλ Μουρ, ο οποίος υποστήριζε εξ αρχής τον Μπέρνι Σάντερς, πριν από τις εκλογές είχε προβλέψει τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ και είχε κάνει, σχετικά, δημόσιες δηλώσεις. Το βράδυ της Τρίτης, φυσικά βγήκε κι αυτός στους δρόμους της Νέας Υόρκης για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην εκλογή Τραμπ. Στη δε ιστοσελίδα του, ανάρτησε επιστολή προς τους ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου (τους εικονίζει και φωτογραφικά), με τίτλο: «Ο Τραμπ δεν είναι ο μόνος άρπαγας που πρέπει να φύγει».

Στην επιστολή του γράφει: «Τα ποντίκια φεύγουν πρώτα από το πλοίο του Τραμπ που βουλιάζει. Όχι τόσο γρήγορα όμως αγαπητοί ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου. Ο Τραμπ μπορεί να εξέφρασε μπροστά στο ανοιχτό μικρόφωνο με λέξεις τον μισογυνισμό, τον σεξισμό και την κακοποίηση των γυναικών, αλλά τις προηγούμενες δεκαετίες ΕΣΕΙΣ είχατε ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ αυτές τις πρακτικές. Εκείνος μπορεί να μίλησε για την “αρπαγή” των σεξουαλικών οργάνων, αλλά ΕΣΕΙΣ δημιουργήσατε νόμους που ελέγχουν το γυναικείο σώμα. Ο Τραμπ μπορεί να καυχιέται για τη δύναμή του στις γυναίκες, όμως ΕΣΕΙΣ, οι ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες (και οι υποστηρικτές σας χριστιανοδημοκράτες και πλούσιοι επιχειρηματίες), εξασφαλίσατε οι γυναίκες να μην πληρώνονται το ίδιο με τους άνδρες, να μην παίρνουν άδεια μητρότητας ή να μην μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στον έλεγχο γεννήσεων (…)».

621736020-0014-k87C-U43240770644040oNC-1224x916@Corriere-Web-Sezioni
Η φωτογραφία της ήττας: Χίλαρι και Lady Gaga

Ο Μάικλ Μουρ είναι ανοιχτά πολιτικοποιημένος, πολλά χρόνια τώρα. Αυτό είναι το πεδίο του, στο κάτω κάτω. Όμως τη φωτογραφία της ήττας για τη Χίλαρι, μέσα στο σκοτάδι, την έδωσε στα social media η Lady Gaga. Ατμοσφαιρική συγκίνηση. Η νεαρή σταρ αγκαλιάζει τη μεσόκοπη ηττημένη. Και σε άλλο ποστ, η ποπ σταρ εικονίζεται με πλακάτ που αναγράφει «Love Trumps Hate», έξω από τον πύργο του Τραμπ στη Νέα Υόρκη, το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Στο μεταξύ άλλαξε και ονομασία στον λογαριασμό της στο Twitter: από «#VoteHillary» που ήταν προεκλογικά το έκανε «#CountryOfKindness» μετά την ήττα…

Untitled
H Lady Gaga έξω από τον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Η Μαντόνα από την άλλη ήταν πιο παραστατική και λιγότερο βερμπαλίστρια αυτή τη φορά. Αφού η Αμερική έχασε την ευκαιρία να απολαύσει τον στοματικό έρωτα της 58χρονης βετεράνου της ποπ, εκείνη φωτογραφήθηκε σε μελαγχολικό κλίμα, μαζί με δύο κλόουν, εξίσου αποκαρδιωμένους. «Θα το ξεπεράσουμε…» ήταν το λακωνικό σχόλιο της ανάρτησής της στο Twitter. Εννοείται πως και η Μαντόνα το βράδυ της Τρίτης συμμετείχε στην αυθόρμητη διαμαρτυρία στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Untitled-1
Η Μαντόνα ποζάρει αποκαρδιωμένη με δύο εξίσου μελαγχολικούς κλόουν

«Θα ξεκολλήσουν οι ψεύτικες βλεφαρίδες μου από τα πολλά δάκρυα απόψε» ανάρτησε στον δικό της λογαριασμό η Κέιτι Πέρι το βράδυ της Τρίτης. Μετά συνέχισε με πιο «επαναστατικά» μηνύματα του στιλ «Δεν θα σωπάσουμε ποτέ», «Ειρηνική διαμαρτυρία», «Αγωνιστείτε για το δίκαιο» κτλ.

Untitled-8
Η Σερ εικονίζει τον Τραμπ με emoji που αναπαριστά λεκάνη τουαλέτας

Η Σερ, στον δικό της λογαριασμό ενθουσιάζεται με τις διαδηλώσεις. «Ο κόσμος ποτέ δεν θα είναι πια ο ίδιος», γράφει. Στην ίδια ανάρτηση αναφέρεται στον Ντόναλντ Τραμπ με εικονίδιο-emoji που αναπαριστά μια λεκάνη τουαλέτας. «Μπορείτε να καθαρίσετε τα σκ…τά», προτρέπει τους Αμερικανούς. Προεκλογικά είχε γράψει «Αν κερδίσει αυτός θα αναγκαστώ να εγκαταλείψω τον πλανήτη».

Untitled-5
Ο Boss στη Φιλαδέλφεια, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Τραγούδησε τρία τραγούδια για την τελευταία ομιλία της Χίλαρι Κλίντον πριν από τις εκλογές

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, αντίθετα, ο οποίος είχε υποστηρίξει τη Χίλαρι, έμεινε βουβός από ψηφιακής απόψεως τόσο για τις εκλογές όσο και για το αποτέλεσμά τους.

Όχι όμως και ο πολύς Μικ Τζάγκερ, ο οποίος αντέδρασε με χιούμορ: «Παρακολουθώ τις ειδήσεις… ίσως με καλέσουν να τραγουδήσω το “You can’t always get what you want ” στην τελετή της ορκωμοσίας!» έγραψε στο Twitter. Οι Rolling Stones, για την ιστορία, προεκλογικά, είχαν απαγορεύσει στον Ντόναλντ Τραμπ να χρησιμοποιήσει τραγούδια τους στο πλαίσιο της καμπάνιας του. Αυτό συνέβη με αφορμή το γεγονός πως ο σημερινός πρόεδρος είχε χρησιμοποιήσει, για να γιορτάσει τη νίκη του στον πρώτο γύρο των εκλογών, το τραγούδι «Start me up».

Untitled-4
Η Lady Gaga εξαπολύει αντι-Τραμπ αγώνα μέσα από τα social media. Στον λογαριασμό της @ShadyGagaFact αναφέρει μεταξύ άλλων τους σταρ που διαμαρτύρονται στους δρόμους για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...