589
O Αντετοκούνμπο καρφώνει στα μούτρα του παραπαίοντος Κώστα Κουφού. «Θα είναι κάπως αμήχανο όταν βρεθούμε πίσω στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις» σχολίασε μετά ο Giannis | Benny Sieu-USA TODAY Sports

Ο υπέροχος Giannis δεν είναι, πια, μόνος…

Sportscaster Sportscaster 5 Νοεμβρίου 2018, 10:32
O Αντετοκούνμπο καρφώνει στα μούτρα του παραπαίοντος Κώστα Κουφού. «Θα είναι κάπως αμήχανο όταν βρεθούμε πίσω στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις» σχολίασε μετά ο Giannis
|Benny Sieu-USA TODAY Sports

Ο υπέροχος Giannis δεν είναι, πια, μόνος…

Sportscaster Sportscaster 5 Νοεμβρίου 2018, 10:32

Τρομερός! Ασυγκράτητος! Απολαυστικός! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν σε μεγάλα κέφια (ως συνήθως) στο πρώτο απογευματινό παιχνίδι των Μπακς ετούτη τη σεζόν και τους οδήγησε σε θρίαμβο (144-109) επί των Σακραμέντο Κινγκς του Κώστα Κουφού. Σκόραρε, κάρφωνε, κατέβαζε ριμπάουντ και μοίραζε ασίστ, ασταμάτητα, επιδεικνύοντας την εξωπραγματική του ενέργεια μπροστά στους εκστασιασμένους θεατές. Αλλά, το πιο σημαντικό είναι πως, πλέον, ο υπέροχος Giannis δεν είναι μόνος στο Μιλγουόκι. Η ομάδα του είναι -επιτέλους- αντάξια του ηγέτη της.

Η αλλαγή προπονητή και οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, που έγιναν το καλοκαίρι, έχουν δώσει τεράστια ώθηση στα «Ελάφια», όπως και στον ίδιο τον έλληνα σούπερ-σταρ. Οι Μπακς νίκησαν για όγδοη φορά στα εννέα πρώτα ματς της regular season (έχασαν μόνον από τους Μπόστον Σέλτικς) και βρίσκονται στην κορυφή της Ανατολής (μαζί με τους Ράπτορς), με ρεκόρ 8-1. Εχουν κερδίσει, κατά σειράν, τους Χόρνετς (113-112), Πέισερς (118-101), Νικς (124-113), Φιλαδέφια 76ερς (123-108), Τίμπεργουλβς (125-95), Μάτζικ (113-91), Ράπτορς (124-109) και Σακραμέντο Κινγκς (144-109).

Τόσους πολλούς πόντους (144), οι Μιλγουόκι Μπακς δεν είχαν πετύχει ποτέ ξανά. Τα 22 τρίποντα που σημείωσαν σε 56 προσπάθειες (ευστοχία 39,3%) είναι -κι αυτά- η κορυφαία επίδοση στην ιστορία τους. Κράτησαν την έδρα τους αλώβητη για έκτο διαδοχικό παιχνίδι και ενίσχυσαν την πεποίθηση των οπαδών τους ότι, εφέτος, θα ζήσουν χαρές που τις περίμεναν επί δεκαετίες. Η στατιστική, πάντως, λέει ότι οι οκτώ νίκες σε εννέα ματς είναι η καλύτερη αρχή στα χρονικά του συλλόγου.

Ο Giannis έβαλε την υπογραφή του φαρδιά – πλατιά στην κυριακάτικη γιορτή με το δεύτερο εφετινό του τριπλ-νταμπλ (και ενδέκατο στην καριέρα του). Σε 30 λεπτά συμμετοχής έβαλε 26 πόντους, μάζεψε 15 ριμπάουντ και μοίρασε στους συμπαίκτες του 11 ασίστ. Εύκολα. Την προσωπική του επίδοση θα την είχε ολοκληρώσει ακόμη κι αν δεν παιζόταν η τέταρτη περίοδος. Αλλά, πέρα από τους εντυπωσιακούς του αριθμούς, ο έλληνας All-Star χόρτασε τους θεατές μπάσκετ με απίθανες ενέργειες – ιδίως καρφώματα.

Στο πιο… τρομακτικό από αυτά, θύμα του ήταν ο Κώστας Κουφός, ο άλλος Ελληνας της βραδιάς (έπαιξε για 16 λεπτά, σημείωσε δυο πόντους, πήρε πέντε ριμπάουντ, έδωσε τρεις ασίστ κι έκανε ένα κλέψιμο). Εγινε, αμέσως, viral. Κάποιος υπερ-ενθουσιώδης «φαν» του Γιάννη, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να «πειράξει» τη σελίδα του σέντερ των Κινγκς στην Wikipedia. Πρόσθεσε στο βιογραφικό του Κουφού ότι «η καριέρα του τερματίστηκε βιαίως στις 4 Νοεμβρίου 2018 από ένα… τόμαχοκ κάρφωμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο».

Ηταν αναμενόμενο, οι δημοσιογράφοι να μην αφήσουν αυτό το κάρφωμα «στη μούρη» του συμπατριώτη του να περάσει έτσι. Τον ρώτησαν για τη φάση, μετά τον αγώνα, και ο Giannis χαμογέλασε αμήχανα. «Δεν ήταν και τόσο εντυπωσιακό… Αυτός είναι ο άνθρωπός μου, είναι συμπατριώτης μου. Δεν θα μιλήσω άσχημα γι’ αυτόν. Είναι σπουδαίος τύπος. Σπουδαίος. Εχω γνωρίσει την οικογένειά του, τη μητέρα του, οπότε, όταν επιστρέψουμε στην Ελλάδα θα είναι άβολο να μιλήσουμε γι’ αυτό. Αλλά, πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις», αποκρίθηκε ο Αντετοκούνμπο, εννοώντας ότι έκανε τη δουλειά του.

Ο «Greek Freak» είναι, εφέτος, καλύτερος από ποτέ. Πιο ώριμος, πιο ουσιαστικός, με λιγότερες αδυναμίες στο παιχνίδι του. Αγωνίζεται επί 31 λεπτά σε κάθε ματς, κατά μέσον όρο, με 26,1 πόντους, 13,9 ριμπάουντ και 5,9 ασίστ. Το νταμπλ-νταμπλ είναι, πλέον, η νόρμα του. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, οι συμπαίκτες του τον βοηθούν να ξεδιπλώσει στο παρκέ τα τεράστια προσόντα του. Κι εκείνος οδηγεί τους Μπακς σε δόξες που το Μιλγουόκι αναπολούσε επί δεκαετίες. Ισως, τελικώς, να μη χρειαστεί να αλλάξει ομάδα για να κατακτήσει τις διακρίσεις που του αξίζουν. Αλλάζει η ομάδα για χάρη του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...