370
Ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη χαρακτηριστική αμφίεση στη Βουλή τον Ιούλιο του 2015 | Nick Paleologos / SOOC

Ο Βαρουφάκης διαμαρτύρεται που η ΝΔ υπενθύμισε το «θα ήταν ανάρμοστο για μένα να σταθώ στην ουρά στο ΑΤΜ»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 13:44
Ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη χαρακτηριστική αμφίεση στη Βουλή τον Ιούλιο του 2015
|Nick Paleologos / SOOC

Ο Βαρουφάκης διαμαρτύρεται που η ΝΔ υπενθύμισε το «θα ήταν ανάρμοστο για μένα να σταθώ στην ουρά στο ΑΤΜ»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 13:44

Σε αφορμή για καβγά ΝΔ… Γιάνη Βαρουφάκη (και παραπλεύρως ΣΥΡΙΖΑ) αναδείχθηκε η έβδομη «επέτειος» της επιβολής των περιβόητων capital controls, τα οποία ως γνωστόν ήταν αποτέλεσμα της «περήφανης διαπραγμάτευσης» του 2015 και της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου εκείνης της χρονιάς.

Η υπενθύμιση από τη ΝΔ του τι έκαναν και τι έλεγαν οι βασικοί πρωταγωνιστές εκείνου του εθνικού δράματος και ιδίως ο αρμόδιος τότε υπουργός Οικονομικών και σήμερα επικεφαλής του ΜέΡΑ25 κ. Βαρουφάκης προκάλεσε την αντίδραση του τελευταίου, ο οποίος κατηγόρησε την Πειραιώς για μαύρη προπαγάνδα, για να βρεθεί μετά να του ανταπαντούν και να του υπενθυμίζουν τον ρόλο του.

Η αρχή έγινε με ένα βίντεο που ανήρτησε η Πειραιώς την Τρίτη.

Σε αυτό, μεταξύ άλλων, εμφανιζόταν ο κ. Βαρουφάκης να λέει σε μια από τις πολλές συνεντεύξεις που έδινε σε διεθνή ΜΜΕ εκείνη την εποχή, το θρυλικό ότι «θα ήταν ανάρμοστο» για εκείνον να περιμένει στην ουρά των ΑΤΜ για το 60ευρω που μπορούσε ο καθένας να πάρει από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Επρόκειτο για μια συνέντευξη του πρώην υπ. Οικονομικών στο Bloomberg.

Ο δημοσιογράφος είχε ρωτήσει τον κ. Βαρουφάκη για το πότε πηγαίνει να βγάλει από ΑΤΜ τα 60 ευρώ.

«Δεν το έχω κάνει. Εγώ κι η γυναίκα μου πρέπει να είμαστε οι μοναδικοί Έλληνες που δεν έχουμε πάει», ήταν η απάντησή του.

Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί και ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Πρώτον, δεν έχω πολύ χρόνο. Δεύτερον, θεωρώ ότι θα ήταν ανάρμοστο για μένα να κάθομαι στην ουρά του ΑΤΜ»…

Αυτή η υπενθύμιση των λεκτικών –και όχι μόνον– υπερβολών εκείνης της περιόδου, εξόργισε καθώς φαίνεται τον κ. Βαρουφάκη ο οποίος με ανάρτησή του στα social media έκανε λόγο για «μαύρη προπαγάνδα» και επικαλέστηκε όχι την αδιάψευστη συνέντευξη στο Bloomberg, αλλά τα όσα ο ίδιος έγραψε στο βιβλίο του «Adults in the Room», όπου καταγγέλλει άλλους βουλευτές!

Η ανταπάντηση της ΝΔ δεν άργησε να έρθει.

«Ο υπουργός Οικονομικών και asset του κ. Τσίπρα, κ. Βαρουφάκης, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθούν να υπερασπίζονται όσα έπραξαν το 2015 που έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και κόστισαν στους Ελληνες 100 δισ. ευρώ. Ο κ. Βαρουφάκης μιλάει για μαύρη προπαγάνδα. Εμείς απλώς θυμίζουμε τα γεγονότα της εποχής. Και τις μαύρες μέρες που ζήσαμε», ανέφερε η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...