353
Επιεικώς προβληματικό -όπως μαρτυρά και ο τηλεοπτικός φακός- το φόντο που επέλεξε ο πρώην υπουργός για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του | ΙΝΤΙΜEnews

Ο Τσακαλώτος διεκδικητής (της ηγεσίας)

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2023, 14:17
Επιεικώς προβληματικό -όπως μαρτυρά και ο τηλεοπτικός φακός- το φόντο που επέλεξε ο πρώην υπουργός για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του
|ΙΝΤΙΜEnews

Ο Τσακαλώτος διεκδικητής (της ηγεσίας)

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2023, 14:17

Σε μία ατυχή από σκηνοθετικής πλευράς (όπως τουλάχιστον βγήκε στον τηλεοπτικό φακό/ φωτ. κάτω) εκδήλωση στο Impact Hub στου Ψυρρή, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανακοίνωσε και αυτός με τη σειρά του την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σας κάλεσα εδώ για να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου σε μια δύσκολη στιγμή, μετά από μία τόσο μεγάλη ήττα, βεβαίως χρειάζεται μεγάλη συζήτηση για τις αιτίες της ήττας, αναστοχασμό, προβληματισμό, κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα έχουμε την ευκαιρία στο έκτακτο συνέδριο για να τα συζητήσουμε»,  είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Τσακαλώτος επιλέγοντας να μην έχει κάποιο στέλεχος ή άλλον σύντροφο από το κόμμα στο πλευρό του τη στιγμή της ανακοίνωσης.

Και δίνοντας το στίγμα της καθόδου του στην κούρσα διεκδίκησης της ηγεσίας, αναφέρθηκε στο δίπολο «συνέχεια και τομή».

Περιγράφοντας το σκέλος της «συνέχειας», αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ως προς την «τομή», παρατήρησε πως όταν έχεις χάσει με τέτοια διαφορά. κάτι δεν κάνεις καλά. «Ισως δεν πείσαμε με τις προτάσεις μας, ίσως δεν πιάσαμε την ψυχολογία των πολιτών που ήθελαν σταθερότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων. «Στις εκλογές είχαμε μια πολύ θολή ταυτότητα. Το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ξεκάθαρο», ήταν η εκτίμησή του για τα αίτια της εκλογικής συντριβής.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ όμως, τόνισε, «πρέπει να παραμείνει ένα κομμάτι της Αριστεράς. Δεν μπορεί να φανταστώ Αριστερά που δεν θέλει να κάνει τέτοια ανοίγματα, από τα ντελίβερι μέχρι αυτούς που δουλεύουν στον τουρισμό. Θέλουμε να απευθυνθούμε και σε ένα νέο που έχει μία μικρή επιχείρηση και είναι επιστήμονας Να απευθυνθούμε σε ΛΟΑΤΚΙ και ανθρώπους με αναπηρία που δεν έχουν σχέση με την Αριστερά, να εξηγήσουμε τις αξίες μας, τις θέσεις μας, τις προτάσεις μας».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, οι Δημήτρης Βίτσας, Νίκος Φίλης, Γιώργος Σταθάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Χάρης Μαμουλάκης, Ανδρέας Ξανθός, Θοδωρής Δρίτσας, Αννέτα Καββαδία, Βαγγέλης Αποστόλου, Γιώργος Συρμαλένιος, Ειρήνη Αγαθοπούλου,Τασία Χριστοδουλοπούλου και Πάνος Λάμπρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...