501
| REUTERS/Joe Skipper/File Photo

Ο Τραμπ ζητά από τους συνωμοσιολόγους οπαδούς του να εμβολιαστούν

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 07:58
|REUTERS/Joe Skipper/File Photo

Ο Τραμπ ζητά από τους συνωμοσιολόγους οπαδούς του να εμβολιαστούν

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 07:58

Είχε εμβολιαστεί στα κρυφά, μην και θεωρηθεί ότι φοβάται ή ότι η πανδημία είναι ακόμα παρούσα, επιμένοντας να χαϊδεύει τα αυτιά των συνωμοσιολόγων οπαδών του. Τώρα όμως και για πρώτη φορά, ο Ντόναλντ Τραμπ ενθάρρυνε τους οπαδούς του να εμβολιστούν κατά του κορονοϊού.

«Το συνιστώ, και το συνιστώ και σε εκείνους που δεν το θέλουν, πολλοί εκ των οποίων με ψήφισαν», είπε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο Fox News, την πρώτη του μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο στο συγκεκριμένο δίκτυο, το οποίο τον στήριξε το 2016, αλλά ο ίδιος το αποκήρυξε το 2020 επειδή ήταν ανάμεσα στα ΜΜΕ που ανακοίνωσαν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές τον περασμένο Νοέμβριο.

«Είναι εξαίρετο εμβόλιο, είναι εμβόλιο που είναι ασφαλές και αποτελεσματικό», επέμεινε.

Ήταν μια απάντηση του Τραμπ στις επικρίσεις του Λευκού Οίκου ότι δεν έχει βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για το πρόγραμμα εμβολιασμών που έχει ξεκινήσει, με θαυμαστά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ο διάδοχός του, Τζο Μπάιντεν.

Τη Δευτέρα η Τζεν Ψάκι, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, είχε αναφερθεί δηκτικά στο γεγονός ότι ο τέως πρόεδρος δεν πήρε μέρος στην εκστρατεία για να ενθαρρυνθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

«Όλοι οι άλλοι πρώην πρόεδροι συμμετείχαν στις εκστρατείες ευαισθητοποίησης, δεν χρειαζόταν να τους απευθύνουμε ιδιαίτερη και επίσημη πρόσκληση», είπε ειρωνικά η Ψάκι.

Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν δεν θεώρησε τη βοήθεια του Τραμπ αναγκαία. «Συζήτησα με τα μέλη της ομάδας μου. Μου εξήγησαν ότι αυτό που λένε οι γιατροί και οι τοπικοί αξιωματούχοι είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε θα μπορούσε να πει ο Τραμπ», σχολίασε ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου.

Τέσσερις πρώην πρόεδροι, ο Τζίμι Κάρτερ, ο Μπιλ Κλίντον, o Τζορτζ Μπους ο νεότερος και ο Μπαράκ Ομπάμα κινητοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και απηύθυναν όλοι στους συμπολίτες τους ένα πολύ απλό μήνυμα: εμβολιαστείτε. Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, έμεινε στο περιθώριο της πρωτοβουλίας.

Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, μερικές εβδομάδες προτού εγκαταλείψουν τον Λευκό Οίκο. Η πληροφορία δεν αποκαλύφθηκε παρά από ανθρώπους στο περιβάλλον τους, αρκετές εβδομάδες αργότερα.

Κατά τα άλλα και ερωτηθείς σχετικά με την πιθανή νέα υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο το 2024, ο πρώην πρόεδρος προτίμησε να αποφύγει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.

«Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις», οι υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων «θέλουν να είμαι εκ νέου υποψήφιος», είπε. Αλλά «θα δω, θα δούμε», έσπευσε να συμπληρώσει ο μεγιστάνας των ακινήτων, ο οποίος μετά την απομάκρυνσή του από τον Λευκό Οίκο έχει απομονωθεί στο θέρετρό του στη Φλόριντα.

Στο «FOX News Primetime» βγήκε τηλεφωνικά και μίλησε στη δημοσιογράφο Μαρία Μπαρτιρόμο για διάφορα θέματα. Για παράδειγμα έθιξε το ζήτημα της μετανάστευσης, άρμα μάχης και των δύο προεκλογικών του εκστρατειών: «εκατοντάδες χιλιάδες» μετανάστες ήδη κατέφθασαν στα νότια σύνορα της χώρας, υποστήριξε.

Οταν δε ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο η Μέγκαν Μαρκλ να βάλει για πρόεδρος των ΗΠΑ, ως υποψήφια των Δημοκρατικών, απάντησε: «Ελπίζω να το κάνει, γιατί αν το κάνει, θα θέλω ακόμα περισσότερο να κατεβώ για πρόεδρος. Δεν μου αρέσει η Μέγκαν, δεν μου αρέσει ο τρόπος που μιλάει για τη βασίλισσα – ξέρετε έχω συναντήσει τη βασίλισσα και είναι εξαιρετικός άνθρωπος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...