339
Ο Τομ Χανκς στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Σινεμά του Τορόντο | Reuters

O Τομ Χανκς υποδύεται ένα καλοκάγαθο τηλεοπτικό πρόσωπο

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2019, 20:45
Ο Τομ Χανκς στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Σινεμά του Τορόντο
|Reuters

O Τομ Χανκς υποδύεται ένα καλοκάγαθο τηλεοπτικό πρόσωπο

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2019, 20:45

Ο Τομ Χανκς βρέθηκε στο φεστιβάλ του Τορόντο όπου προβλήθηκε για πρώτη φορά η καινούργια του ταινία «A Beautiful Day in the Neighborhood».

Η ταινία εμπνέεται από τη φιλία μεταξύ του Φρεντ Ρότζερς -αγαπημένης και εμβληματικής τηλεοπτικής φιγούρας των ΗΠΑ- και του βραβευμένου δημοσιογράφου Τομ Ζινό.

Ενώ στην αρχή ο δημοσιογράφος έχει αμφιβολίες για το ποιόν του Ρότζερς, στην συνέχεια η άποψή του αλλάζει και έτσι ξεκινάει μια ξεχωριστή φιλία.

Ο Τομ Χανκς ως Φρεντ Ρότζερς (αριστερά) στην σκηνή όπου γνωρίζεται με τον δημοσιογράφο Τομ Ζινό, τον οποίον υποδύεται ο Μάθιου Ρις (Twitter)

«Ο κυνισμός αποτελεί το βασικό συστατικό της καθημερινότητάς μας», δήλωσε ο Τομ Χανκς. «Αλλά νομίζω ότι όταν ο Φρεντ Ρότζερς είδε για πρώτη φορά το πρόγραμμα τηλεόρασης για παιδιά, είδε κάτι που ήταν κυνικό και αποφάσισε να το αλλάξει».

Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας βρέθηκε η Μαριέλ Χέλερ («Can You Ever Forgive Me?»). «Είμαι ενθουσιασμένη» δήλωσε η Χέλερ στο Variety. «Το σενάριο με άφησε άφωνη με το μήνυμα καλοσύνης που δίνει και με την εξερεύνηση του ανθρώπινου πνεύματος. Ως μητέρα έχω εμπνευστεί από τις διδαχές του Φρεντ Ρότζερς και ως άνθρωπος μένω άφωνη μπροστά σε όσα έκανε στη ζωή του» τόνισε.

Ποιος ήταν ο Φρεντ Ρότζερς

Ο Φρεντ Ρότζερς παρουσίαζε την παιδική εκπομπή «Mister Roger’s Neighborhood» από το 1963 ως το 2002. Εφυγε από την ζωή το 2003 σε ηλικία 74 ετών. Η συνεισφορά του στην παιδική τηλεόραση θεωρείται ανεκτίμητη. Μιλώντας πάντοτε για την αγάπη, το πόσο ξεχωριστός είναι ο καθένας αλλά και την σημασία της αποδοχής της διαφορετικότητας, ο Ρότζερς εφοδίασε γενεές Αμερικανών με αξίες ζωής.

Ο Ρότζερς έλαβε πάνω από 40 τιμητικά πτυχία από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ καθώς και πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας το 2002 και το Emmy Lifetime Achievement Award το 1997. Επίσης, το 1999 εισήχθη στο τηλεοπτικό Hall of Fame των ΗΠΑ.

Ο Μίστερ Ρότζερς (Wikipedia)
Ο Τομ Χανκς ως Μίστερ Ρότζερς (Twitter)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...