572
Προσπαθώ να του γίνω ανάχωμα αλλά του χρωστάω που με έβαλε στη Βουλή, βγήκε να πει τη Δευτέρα ο Βασίλης Στίγκας. Και τα παράδοξα στην «οπερέτα» των «Σπαρτιατών» συνεχίζονται | ΥouTube/Μega

Ο Στίγκας ξορκίζει Κασιδιάρη αλλά τον στηρίζει για τον Δήμο της Αθήνας επειδή του χρωστάει…

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2023, 11:05
Προσπαθώ να του γίνω ανάχωμα αλλά του χρωστάω που με έβαλε στη Βουλή, βγήκε να πει τη Δευτέρα ο Βασίλης Στίγκας. Και τα παράδοξα στην «οπερέτα» των «Σπαρτιατών» συνεχίζονται
|ΥouTube/Μega

Ο Στίγκας ξορκίζει Κασιδιάρη αλλά τον στηρίζει για τον Δήμο της Αθήνας επειδή του χρωστάει…

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2023, 11:05

Μπορεί λόγω Κασιδιάρη να έχει μείνει ουσιαστικά χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα, μπορεί να ξόρκιζε –τουλάχιστον για το θεαθήναι– αναφορές βουλευτών του κόμματός του υπέρ του έγκλειστου των φυλακών Δομοκού χρυσαυγίτη και μετά –στην κορύφωση του υποτιθέμενου «διχασμού»– να μιλούσε για πρακτικές Greek Mafia και «Δον Κορλεόνε», αλλά ο Βασίλης Στίγκας, αρχηγός των «Σπαρτιατών» δεν ξεχνά τον Ηλία Κασιδιάρη που (κατά δήλωσή του) τον έβαλε στη Βουλή και γι’ αυτό και τον στηρίζει στην υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας!

Η επιρροή Κασιδιάρη στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» αποτέλεσε θρυαλλίδα ραγδαίων εξελίξεων στο κόμμα με το μπαράζ διαγραφών και ανεξαρτητοποιήσεων (διαγραφή των βουλευτών Γιάννη Κόντη, Γιάννη Δημητροκάλη και Χάρη Κατσιβαρδά και ανεξαρτητοποίηση των Γιώργου Μανούσου και Κωνσταντίνου Φλώρου), τα πρωτοφανή και τα παράδοξα ωστόσο συνεχίζονται, αφού ο ίδιος ο –υποτίθεται– θιγόμενος δηλώνει υπόχρεος και έτοιμος να ανταποδώσει τη στήριξη που του προσέφερε στις τελευταίες εθνικές εκλογές ο καταδικασμένος νεοναζί.

«Αυτός ο άνθρωπος με στήριξε, γιατί κατά γενική ομολογία εάν δεν με στήριζε ο Ηλίας Κασιδιάρης, εγώ και οι “Σπαρτιάτες” δεν θα είχαμε μπει στη Βουλή», παραδέχθηκε χωρίς περιστροφές ο Βασίλης Στίγκας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Μega, για να προσθέσει: «Θεωρώ χρέος μου να τον στηρίξω σε αυτό το εγχείρημα που κάνει και αυτό έκανα».

Γιατί τότε αυτή η «οπερέτα» στη Βουλή με τις καταγγελίες για μαφία, τις κόντρες και τις αποχωρήσεις και την πρωτοφανή εικόνα αρχηγού κόμματος να κάθεται μόνος του στα έδρανα της Ολομέλειας;

«Εάν θέλουν κάποιοι να λένε μέσα στη Βουλή για τον Ηλία Κασιδιάρη ή εάν θέλουν να τον επισκέπτονται είναι δικό τους θέμα, όχι δικό μου. Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται να γίνονται αναφορές στη Βουλή», προσπάθησε να εξηγήσεi ο κ. Στίγκας. «O,τι ήταν να πω στον Ηλία Κασιδιάρη το είπα και το έκανα δημόσια. Θεωρώ ότι έκλεισα τον κύκλο μου μαζί του. Με στήριξε και τον στήριξα», κατέληξε στη σχετική αναφορά του, επαναλαμβάνοντας τους γνωστούς ισχυρισμούς για τον ρόλο του ως επικεφαλής των «Σπαρτιατών»:

«Ποτέ στη ζωή μου δεν υπήρξα εντολοδόχος και αχυράνθρωπος. Είμαι ξεκάθαρος άνθρωπος και έντιμος. Δεν θα δεχόμουν από ιδιοσυγκρασία ποτέ να είμαι μπροστινός κανενός. Με τον κ. Κασιδιάρη δεν γνωριζόμαστε. Δεν υπήρξε καμία γραπτή ή προφορική συμφωνία».

«Δεν ξέρω εάν έχει σχέδια ο κ. Κασιδιάρης, ξέρω ότι κάποιοι μέσα στο κόμμα –και είναι οι διαγραφέντες– δημιουργούσαν πολλά προβλήματα. Συνειδητά πήρα αυτή την απόφαση να τους απομακρύνω», συμπλήρωσε στην επίμονα οξύμωρη εκφορά του λόγου του ο κ. Στίγκας, μία ημέρα προτού περάσει το κατώφλι του Αρείου Πάγου, όπου και θα καταθέσει στοιχεία για όσα κατήγγειλε περί Greek Mafia.

«Οταν ένας άνθρωπος βγάζει μία ανακοίνωση εξ ονόματι άλλων ανθρώπων και δεν είναι έτσι, θέλει να επιβληθεί με τον δικό του τρόπο. Αυτός ο τρόπος ξεκάθαρα θυμίζει μαφία», εξήγησε στην εκπομπή στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Αυτό που με ενόχλησε ήταν μία ανακοίνωση των τριών βουλευτών εξ ονόματι και των 11. Πήραν μία απόφαση να μην κατέβουν στο κοινοβούλιο. Αυτό ήταν ντροπιαστικό, όχι για εμένα. Το θέμα ήταν για τον κόσμο που μας ψήφισε, για τον κοινοβουλευτισμό. Η θέση του βουλευτή είναι εκεί, μέσα στο κοινοβούλιο. Δεν υπήρξε σοβαρότητα. Και με ποιο δικαίωμα βγαίνουν κάποιοι μπροστά και λένε συνειδητά ότι δεν θα έρθουν στο κοινοβούλιο;» διερωτήθηκε, δηλώνοντας πάντως ότι δεν φοβάται να προχωρήσει μόνος και ότι είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για τη συγκράτηση της εικόνας διάλυσης στο κόμμα του:

«Αυτή τη στιγμή είμαστε εννέα βουλευτές μαζί με εμένα. Γίνεται μία προσπάθεια, μιλάω με βουλευτές που θέλουν να μείνουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...