316
Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Λάρισας Κωνσταντίνος Φλώρος | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Υπό διάλυση οι «Σπαρτιάτες»: Ανεξαρτητοποιήθηκε ένας ακόμη βουλευτής

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2023, 19:26
Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Λάρισας Κωνσταντίνος Φλώρος | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Υπό διάλυση οι «Σπαρτιάτες»: Ανεξαρτητοποιήθηκε ένας ακόμη βουλευτής

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2023, 19:26

Επιστολή με την οποία γνωστοποιεί ότι θέτει εαυτόν εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» έστειλε την Κυριακή προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα ο βουλευτής Λάρισας Κωνσταντίνος Φλώρος.

Το Σάββατο ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, είχε επίσης ανακοινώσει την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί από τους «Σπαρτιάτες».

«Μετά τις άκρως προσβλητικές και συκοφαντικές δηλώσεις του προέδρου του κόμματος “Σπαρτιάτες” Βασίλη Στίγκα, οι οποίες θίγουν βαθύτατα την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μου, και για τις οποίες θα κληθεί να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα, θέτω εαυτόν εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας», ανέφερε στη δική του ανακοίνωση ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Στα 32 μου χρόνια, δεν έδωσα ποτέ το παραμικρό δικαίωμα σε κανέναν, να πει το οτιδήποτε για το άτομό μου, πόσο μάλλον να γίνουν αναφορές για επαφές με “Greek Mafia”, εκβιασμούς, αλλά και να βάλω χέρι σε κρατικά χρήματα, τα οποία ούτε μου ανήκουν, ούτε διαχειρίζομαι», κατέληξε στην επιστολή του ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

Αντίστοιχες ήταν και οι αιτιάσεις του κ. Μανούσου, ο οποίος είπε υπογράμμισε ότι δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει «ούτε ένα λεπτό με έναν άνθρωπο που δηλώνει ότι βουλευτές που ψήφισαν χιλιάδες έλληνες πολίτες και που είναι πεντακάθαροι έχουν συνδιαλλαγές με την “Greek Mafia”».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Στίγκας σχολίασε την αποχή των 11 βουλευτών του κόμματος από την Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη αναφερόμενος σε «ξένα κέντρα» που «παραπέμπουν σε “Greek mafia” ή Δον Κορλεόνε». Οι βουλευτές του απάντησαν με ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν πως «όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων, είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος».

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» έχει ήδη διαγράψει τρεις βουλευτές του κόμματος, τους Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη.

Για τα τεκταινόμενα στο ακροδεξιό κόμμα έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα από τον Αρειο Πάγο. Ο κ. Στίγκας θα καταθέσει στον Αρειο Πάγο την Τρίτη το πρωί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...