349
O Μίχαελ Σουμάχερ την εποχή της δόξας. Από το 2013 δεν τον έχουμε δει, ούτε ξέρουμε πώς είναι... | EPA/Gero Breloer/CreativeProtagon

Ο Μίχαελ Σουμάχερ έδωσε «συνέντευξη» τεχνητής νοημοσύνης – η οικογένειά του αντιδρά

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2023, 12:10
O Μίχαελ Σουμάχερ την εποχή της δόξας. Από το 2013 δεν τον έχουμε δει, ούτε ξέρουμε πώς είναι...
|EPA/Gero Breloer/CreativeProtagon

Ο Μίχαελ Σουμάχερ έδωσε «συνέντευξη» τεχνητής νοημοσύνης – η οικογένειά του αντιδρά

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2023, 12:10

Η οικογένεια του θρύλου της Formula 1, Μίχαελ Σουμάχερ, ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά εναντίον ενός γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, λόγω μιας «συνέντευξης» η οποία (ανα)δημιουργήθηκε μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Εκπρόσωπος της οικογένειας επιβεβαίωσε τη διαδικασία.

Ο Σουμάχερ, η προσωποποίηση κάποτε της νίκης, του ρίσκου και της αντοχής, δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τότε που υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, σε ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις Γαλλικές Αλπεις τον Δεκέμβριο του 2013.

Στην τελευταία έκδοση του Die Aktuelle, όμως, στο εξώφυλλο εμφανίζεται σε φωτογραφία του να χαμογελά και ο τίτλος γράφει «Μίχαελ Σουμάχερ, η πρώτη συνέντευξη», όπως παρατήρησε ο Guardian.

«Η ζωή μου έχει αλλάξει εντελώς μετά το ατύχημα. Ηταν πολύ δύσκολη περίοδος για τη σύζυγό μου, τα παιδιά μου και όλη μου την οικογένεια», υποτίθεται ότι λέει ο ίδιος στη συνέντευξη. «Τραυματίστηκα τόσο σοβαρά που έμεινα για μήνες σε τεχνητό κώμα, αλλιώς το σώμα μου δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί».

Στο τέλος της συνέντευξης αποκαλύπτεται ότι η «συζήτηση» με τον Σουμάχερ έχει δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Μίχαελ και η Κορίνα Σουμάχερ στο περιθώριο του Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο, το 2006 (EPA/KERIM OKTEN)

Μετά το ατύχημα του Σουμάχερ, η οικογένειά του προστατεύει την ιδιωτικότητά του. Πρόσβαση σε αυτόν έχουν ελάχιστα, πολύ κοντινά του πρόσωπα, ενώ δεν διαρρέει καμία πληροφορία για την κατάσταση της υγείας του.

«Μένουμε μαζί στο σπίτι. Κάνουμε θεραπεία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τον Μίχαελ καλύτερα και να βεβαιωθούμε ότι νιώθει άνετα, και απλά να τον κάνουμε να νιώσει την οικογένειά μας, τον δεσμό μας», είπε η Κορίνα Σουμάχερ σε ντοκιμαντέρ του Netflix το 2021. «Προσπαθούμε να συνεχίσουμε ως οικογένεια, όπως του άρεσε και εξακολουθεί να του αρέσει. Και συνεχίζουμε τη ζωή μας. “Η ιδιωτική ζωή είναι πάντα ιδιωτική”, όπως έλεγε πάντα ο ίδιος. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει την ιδιωτική του ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο Μίχαελ πάντα μας προστάτευε και τώρα προστατεύουμε τον Μίχαελ».

Ο γιος του Σουμάχερ, Μικ, είναι έφεδρος οδηγός της Mercedes στη Formula 1, αφού έχασε τη θέση του στην ομάδα της Haas στο τέλος της περασμένης σεζόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...